10. Sınıf Öğrencileriyle Hoşgörü Ve Birlikte Yaşama Kültürü Çalışmaları

Fransızca ve Din Kültürü derslerinin disiplinler arası projesi kapsamında, 10. sınıf öğrencileri hoşgörü ve birlikte yaşama kültürü temaları üzerinde çalıştılar. Projeye katılan öğrencilerin izlenimlerini aktarıyoruz.

“Birlikte yaşama konusunda çalışmamız, Fransızca dersi okuma kitabımız Ibrahim ve Kur’an’ın çiçekleri ve din dersimizle bağlantılıydı. Bu temalar dünyamızı sembolize etti ve biz bu temalardan bir radyo programı hazırladık. Her sınıfın kendi genel teması (cinsiyetçilik, engellilik, okul zorbalığı ve annenin imajı) vardı. İlgi duyduğumuz konularda araştırma yapmak için gruplar oluşturduk.”
Eylül – 10B

“Bu proje süresince öğrenciler olarak sınıfta sıkı bir çalışma gerçekleştirdik. Bu tarz projelerin bizim için en büyük katkısı olan beraber ve planlı çalışma gibi becerilerimizi geliştirdik. Bize çalışma kolaylığı oluşturacak gruplar oluşturduk. Farklı kaynaklardan araştırmalar yaptık. Derslerde metinlerimiz ve programlarımızın akışları üzerine konuştuk. Bu süreç boyunca Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenimiz Monsieur Erol’un ve Fransızca öğretmenimiz Madame Emilie’nin yardımları çok büyüktü. Organize çalışmamız ve araştırmalarımızı kolaylaştırmak için çok destek oldular.”
Lara – 10D

“17 Şubat Perşembe günü, 10-C sınıfının radyo programı Sainte Pulchérie Lisesi’nde yer aldı. Programı kaydetmeden önce gruplar oluşturduk ve her grup kendi senaryosunu hazırladı ve “jingle”ını buldu. Kayıt yapma zamanı geldiğinde teknisyenler ve sunucular mikrofonların arkasına oturdu. Programın konusu zorbalık ve hoşgörüydü. Bu iki konu da çok uyumlu olduğundan öğrenciler senaryolarını yazarken hiç sorun yaşamadı. Programımız mükemmel olmasa da bazı kısımları çok eğlenceliydi mesela rap kısmı, çok etkileyiciydi! Küçük sorunlar dışında program eğlenceli ve öğreticiydi.”
Doğa ve Mira – 10C