10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

10 Kasım 2014 Pazartesi günü tüm okulumuz, öğrenci ve öğretmenleriyle, ölümünün 76. yılında Ata’mızı saygı ve sevgiyle andık.

Öğrencilerimiz, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından okul bahçemizdeki Atatürk büstüne çelenk bıraktılar.

Okul Müdürümüz Sayın Alexandre Abellan, konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Laiklik, Mustafa Kemal’in programının kalbinde yer almaktadır. Atatürk laikliğin korunması, tanımlanması ve teşvik edilmesi adına her şeyi yapacaktır. Bu ilkeyi uygulamaya kendisinden başlar. Bu teşvik her şeyden önce, kamu gücü yani devlet müdahalesinin bulunmadığı batılı bir yaşam biçimini savunur: Devletin, bireysel yaşam biçimlerine, tercihlere hiçbir müdahale hakkı bulunmamaktadır. Bu özgürlüğe ve yaşam sevincine duyulan yeni bir yönelimdir.”

Okulumuzun Türk Müdür Başyardımcısı Sayın Mina Akcen ise konuşmasında: “Mustafa Kemal’in laiklik ilkesi aynı doğa gibidir (…) bize saygı sunar, bize de başkasına saygı duyma sorumluluğu yükler. İşte bu duygularla, bizler Mustafa Kemal’i unutmayız, unutturmayız.” dedi.

Sahnedeki öğrencilerimiz, Atatürk’ün doğumunun 100. yılı olan 1981’de UNESCO Genel Kurulu’nun Türk Devleti’nin büyük kurucusunun eserleri ve kişiliği hakkında uluslararası bir sempozyum düzenleme kararı aldığını hatırlattılar. Alınan bu kararda UNESCO Genel Kurulu: “Mustafa Kemal Atatürk büyük bir reformcudur” der, onun “sömürgecilik ve emperyalizme karşı ilk kurtuluş mücadelesini veren liderlerden biri” olduğunu ekler ve “dünya ulusları arasında karşılıklı anlayış ruhunun ve kalıcı barışın olağanüstü destekleyicisi” olduğunu beyan eder.

11 sınıf öğrencilerinden Ali Efe Bilgici, Attila İlhan’ın “Mustafa Kemal’in Sofrası”, şiirini seslendirdi.

9. sınıf öğrencilerimizden Uygar Aktuna, Can Erkekli ve Alara Hergün’ün Atatürk’ün sevdiği bir şarkıyı seslendirmelerinin ardından tören sona erdi.

Atatürk, ayrıca yapılan iki okul geziyle anıldı: bir grup öğrenci Anıtkabir’e gitti ve bir diğer grup da Şile’deki yeşil okulumuzun Atatürk köşesindeydi.