1. Dans Buluşması Gecesinin Ardından…

29 Mayıs Cumartesi akşamının, “Sainte Pulchérie 1. Dans Buluşması” için ayrı bir yeri vardı. Bahçemizde kurulan sahnenin renkli ışıkları altında, festivale katılan okulların öğrencileri de ışıldadılar. Her biri farklı dans dallarında danslarını sergileyen okullar, finalde de hep beraber sahneye çıkıp kendilerini ve organizasyonu alkışladılar.

Okul müdürümüz Sayın Pierre Gentric ile Türk Müdür Başyardımcımız Sayın Mina Akcen’in ufak açılış konuşmalarının ardından, gösteriler, 1. Dans Buluşması’na büyük emeği geçen Candaş Baş ile başladı. “Hayallerim, Aşkım ve Ben” isimli çağdaş dans koreografisiyle sahne alan Baş, büyük beğeniyle izlendi.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Latin ve Hip Hop’tan oluşan danslarıyla ve kalabalık kadrosuyla sahne aldı. Enerjileri sahneden taşıp seyircilere ulaştı.

Ardından sahne alan Robert Lisesi, bir Latin Amerikan dansı olan Jive’ı sergiledi.

Boğaziçi Üniversitesi Dans Kulübü, festivalde grup olarak yer alamadığı için onları temsilen bir çift, Bollywood rüzgârları estirdi. Kemal ile Eda, Bollywood filmlerinden fırlayıp gelmiş gibiydiler.

Sırada yer alan Üsküdar Amerikan Lisesi, Salsa gösterileriyle içimizi kıpır kıpır yaptı. Seyirciler yerlerinde dans etmeye başlamıştı bile!

Daha sonra Kartal Anadolu Lisesi, dokuz kız öğrenciden oluşan ekipleriyle Latin ve Hip Hop mix gösterileriyle karşımızdaydılar.

En son sahne alan okul, Sainte Pulchérie’ydi. Hasta olup son dakikada gelemeyen Yasemin’in yerine dans eden Hande Öğretmenimizi doğrusu öğrencilerinden ayırt etmek hayli zordu!

Pop Jazz koreografisiyle sahne alan ekibimizin ardından iki sürpriz bizleri bekliyordu. Robert Lisesi eğitmenleri Suzan ve Onur Öğretmenler bizlere nefis bir Jive gösterisi sundular. Son dakikada programa girmenin heyecanı ve enerjisi güzel bir gösteriye dönüştü.

En son gösteri ise okulumuz dans öğretmeni Hande Hanım ile Cağaloğlu ve Kartal Anadolu Liseleri’nin çalıştırıcısı Öngün Öğretmen’e aitti. İki öğretmenin doğaçlama yaptıkları keyifli Salsa gösterisi, aynı zamanda, iki okulun hoş bir dayanışma sergilemesini sağladı.

Bu güzel gösterilerin ardından Monsieur Pierre Gentric ile Sayın Mina Akcen, okulların plaketlerini vermek üzere sahneye geldiler. Ve Hande Öğretmenin final teşekkür konuşmasının ardından tüm dans severler sahneye davet edildi. Ve gece Salsa ritimleri ve yine dansla sona erdi.

Festivalde emeği geçen herkese, katılan tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilere teşekkür ederiz! Seneye görüşmek üzere!