Formda Kalalım

Zoom: Sportif Buluşmalar

Toplumların şehirleşmesi ve yaşam şekillerindeki değişimler aktivite düzeylerini olumsuz etkilemiştir. Oysa spor ve sağlık ilişkisi yüzyıllardır bilinmekte. Günümüze en önemli yansıması ise spora katılımın depresyon ve anksiyete düzeylerini azalttığı, problem çözme becerisinde olumlu etkilerinin olduğu gerçeğidir. Gençlerin spora ayırdıkları süre arttıkça ruhsal belirtilerinin şiddetinin azalmakta olduğu, yaşam kalitesinin ve arkadaşları ile geçirdikleri sürenin artmakta olduğu ve kendilerini arkadaşları arasında daha başarılı hissettikleri kanıtlanmıştır. Spor ayrıca kendine olan güvenin oluşumunu da kolaylaştırır.

Pedagojik Hedefler

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü olarak hedeflerimiz pedagojik anlamda ikinci dönem için planlanmış olan kazanımlara ulaşırken, yaşanan süreçte sportif ihtiyaçlara da cevap vermek olmuştur.

Yıllık plana bağlı olarak kazanımlar

• Genel ısınma ve soğuma hareketlerini alışkanlık hâline getirmek
  • Sağlıklı yaşam için bireysel motivasyona erişmek
  • Çevresine örnek olup düzenli fiziksel etkinlik yapmaya teşvik etmek
  • Spor etkinliklerinde kontrollü davranış ve adil oyun ilkeleri sergilemek
  • Ulusal ve resmi bayramların, yapılan okul içi ve okul dışı etkinlik ve törenlerin önemini kavramak

Yapılan etkinlikler

• Başlangıç ve orta düzey sportif egzersizler ve streching çalışmaları paylaşımı
  • Beslenme önerileri
  • Başlangıç düzeyi yoga egzersizleri
  • 30 Gün defi programı (challenge)
  • Yüz yogası
  • Taebo (ritimli savunma sanatları egzersizi)
  • Sportif beslenme tarifleri
  • Besin kalori cetvelleri
  • Öğrencilere özel diyet ve egzersiz programları
  • Okul esprit platformunda egzersiz ve beslenme önerileri
  • Öğrencilerle internet ortamında canlı buluşmalar
  • 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için okul spor takımlarının video çekimi

Kullanılan araç ve teknikler

Drive üzerinden çalışmalar, Google Meet, Esprit Platformu, Anket Çalışmaları, Instagramda Canlı Programlar

Öğrencilerin sportif alışkanlıklarının evde kalma sürecinde minimum düzeyde olumsuz etkilenmemesi hedeflenmiştir. İletişim kanallarımız aracılığıyla gelen yorumlar bu amaca ulaşıldığını göstermektedir.

“Merhaba Öğretmenim. Egzersizler çok yarıyor, çok güzel bir evde çalışma kaynağı, gönderdiklerinize bayılıyorum. Her hafta bunun gibi gönderirseniz çok sevinirim…Teşekkürler.” (Ekaterina)

“Öğretmenim, Zeynep ile gönderdiğiniz hareketleri her gün yapıyoruz. Emekleriniz boşa gitmiyor. Teşekkürler.” (Aylin)

“Öğretmenim, sağlık dersinden sonra sınıftan bazı arkadaşlarla birlikte online çalışma önerilerinizi yaptık…Teşekkür ederiz.” (Esin)

“Öğretmenim, gönderdiğiniz egzersizleri zaman buldukça yapıyorum. Çok yorucu oluyor…” (Karya)

Spor Sainte Pulcherie instagram sayfasında canlı yayın

Proje Tanımı

Spor Sainte Pulchérie instagram sayfasında, her cuma 19:30’da canlı yayın. Sportif buluşmaların konuşmacıları, beden eğitimi ve spor öğretmenlerimiz M Aziz ve M Ayhan.

Hedef

Öğrencilerin en yoğun kullandığı sosyal medya aracılığıyla sağlıklı kalmalarını sağlarken, onlara enerji dağıtmak.

Hedef kitle

Tüm sınıf düzeylerinden öğrenciler, takip eden aileler, mezun öğrenciler, öğretmen ve çalışanlar.

Kazanım ve sonuçlar

Beden Eğitimi ve spor bölümü olarak iki yıldır etkili bir şekilde kullandığımız instagram platformu son zamanların en yoğun kullanılan sosyal medya iletişim platformudur. Düzenli olarak #sporsaintepulcherie üzerinden yaptığımız canlı programlarda, öğrencilerden anlık olarak ve anketler aracılığıyla gelen soru ve konulara açıklamalar getirilerek sportif rehberlik uygulanmaktadır. Programlara katılım oldukça yüksek. Programın öğrencilere motivasyon verdiği görülmektedir. Ayrıca ailelerin ve mezun öğrencilerin de program üzerinden sportif rehberlik aldığının görülmesi aracın etkinliğini göstermektedir.