Hazırlık D Sınıfının Seyir Defteri

Zoom: Hazırlık Sınıflarında Korona Günlükleri

Nisan ayı sonundan bu yana, öğrenciler, her gün, sınıfın Korona Günlüğü için bir yazı yazıyorlar ve bu olağan dışı dönemde; iç dünyalarını, tutkularını, günlük yaşamlarını arkadaşlarıyla paylaşıyorlar.

Hedef:

• Uzaktan eğitim sürecinde Fransızca derslerinde işlenen konuları uygulamak
  • Kendine güveni korumak
  • Birkaç aydır Fransızca öğrenim gören öğrencilerin motivasyonlarını yüksek tutmak

Zoom: Korona Günlüğü

Her gün bir öğrenci kısa bir makale yazıyor. Kural; derste işlenen bir konuyu açıklamak, öğrencinin seçtiği bir veya iki alıntıyı Fransızca ve Türkçe olarak sunmak, sınıf arkadaşları ile bir şarkı paylaşmak. Öğrenciler, ayrıca, Fransız ve Frankofon kültürüyle ilgili resimler ve videolar da paylaştılar. Bu paylaşım bir rutin haline geldi: Her gün öğrenciler yazılarını okuyarak derse başlıyorlar ve arkadaşlarının seçtiği şarkıyı dinliyorlar. Herkes bu andan çok keyif alıyor!

Günlük yazma alıştırmasının kazanımları:

• Yazılı ifade becerilerinin sürekliliğini korumak
  • Kendi metnini sınıfın tamamına okumak ve sunmak
  • Öğrencilerin genel kültürüne katkıda bulunan araştırmalar yapmak
  • Daha iyi metin kaleme almayı ve sunmayı öğrenmek
  • Sevdiği şeyleri başkalarıyla paylaşmak
  • Derslere rahatlayarak ve keyifle başlamak

Mme Jocelyne’in deneyim paylaşımı:

“Öğrenciler sınıfın ortak pratiği olan seyir defteri yazmayı, hemen benimseyerek otonom olarak çalıştılar. Her akşam, öğrencinin yazdığı son metni, ortak Drive dosyasından okuyup; gerekirse kontrol ediyorum. Ardından, metni yazan tekrar okuyor ve son düzeltileri yapıyor. Bu, herkes için, çok hoş bir rutin oluşturdu. Herkes kendi zevklerini, ilgi alanlarını, sevdiklerini arkadaşlarına keşfettirme imkanı buldu. Böylece, mesela Lyon kentini, Corse ve Bretagne bölgelerini keşfettik. Fransızcayı öğrenme ve telaffuz etme zorluklarıyla ilgili mizah videoları seyrettik. Barış Manço’dan eski Fransızca şarkılara ve günümüz müzisyenlerine kadar birçok şarkı dinledik. Bizlere, Fransız pastacılık sanatından bir örneği, çok ilginç bir videoda sunan öğrencimiz Zülal’in deyimiyle; bu seyir defteri ve dinlediğimiz şarkılar, “nefes almak için, günlük hayattan ve evde kapanma durumundan kaçmayı sağlayan bir rahatlama anları” oldu.

Hazırlık D Sınıfı Öğrencilerinin Çocukluk Anıları:

Çağan – Olağanüstü Bir Yumurta:

Selen – Korkunç Bir Tatil:

Emin:

Ege: