Yılın İlk Felsefe Kahvesi

Ve UNESCO Dünya Felsefe Günü Kutlaması

Felsefe Kahvesinin amacı, okulumuzdaki liseli gençler arasında felsefeyi sevdirmek ve tartışma kültürünü, eleştirel düşünmeyi, temellendirmeye dayalı düşünceyi yaygınlaştırmaktır. Bu eğitim yılının ilk etkinliği 13 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Felsefe Kahvesinin sorusu: "Cesaret nedir?"di.

Felsefe Kahvesi etkinliklerimizin yer aldığı orijinal bir poster göndererek kendimize özgü bir şekilde Paris’te UNESCO’daki Dünya Felsefe Gününe katıldık ve okulumuzu başarıyla temsil ettik. Bu posterle 19-20 Kasım 2014 tarihinde UNESCO’da yapılan “14èmes Rencontres sur les Nouvelles Pratiques Philosophiques””adlı konferanstan davet almıştık.

Bu konferansla ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayın.

2. Felsefe Kahvesi etkinliği 15 Aralık 2014 tarihinde yapılacaktır. Yakında, yeni düşünceler ve felsefi fikir alışverişleriyle buluşmak üzere.