« Bize mutluluk veren kişilere minnet duyalım. Onlar ruhumuzda çiçekler açtıran bahçıvanlardır. » Marcel Proust
(Mme. Carole tarafından paylaşılan alıntı)

Uzaktan öğretim: Saınte Pulchérıe Lisesi öğrencilerinin ve velilerin yanında

Haftalardır Sainte Pulchérie Lisesi öğrencileri tüm derslerini evlerinden takip ediyor. Lisemizin tüm organizasyonu yeniden yapıldı ve nitelikli eğitim-öğretim anlayışımızdan taviz vermemek için tüm iletişim araçlarımız da yenilendi. Bu, hem idari hem de pedagojik kadrolarımız için, hem de alışkanlıklarını değişen öğrencilerimiz için başarılı bir süreç oldu.

Yeni teknolojilerin geliştirilmesinden sorumlu ForceSP ekipleri pedagoji uygulamalarımız konusunda yaptıkları çalışmaları şu sözlerle ifade ediyorlar : « Öğretmenlere tüm sene boyunca yeni teknolojiler ve öğretim yöntemleri konusunda formasyonlar verilmektedir. Bu sayede öğretim kadromuz uzaktan eğitim-öğretime geçerken yeni koşullara çok hızlı adapte olma kabiliyetini gösterdi. »

Nitekim ForceSP’nin ve bilgi-işlem departmanımızın desteği sayesinde tüm öğretmenler derslerini en iyi şekilde işleyebilecekleri dijital araçları kullanıyor. Düzenli olarak öğretim kadromuzla paylaşılan açıklayıcı videolar ile dijital araçlar repertuarı genişletildi ve uzaktan öğretimde her türlü zorluğu hızla aştık.

Günden güne öğretmenlerin dersleri öğrencilerin ve kendi ihtiyaçları doğrultusunda adapte etmesini sağlayan dijital araç ve yöntem birikimiyle, Sainte Pulchérie’de öğrenimin sürekliliği ve kalitesi devam ettirilmektir. Bu çok istisnai bağlamda, yenilenmek, öğrencilerin ilgi, dikkat ve motivasyonunu yüksek tutmak çok önemlidir. Bu yüzden dijital araç ve İnternetten öğretim yaklaşımlarının çeşitlilik içinde sunulması derslerin dinamizmini sürdürerek öğrencilerin sıkılmasını önlemektedir.

Ayrıca öğrencilerimiz düzenli olarak uzaktan öğrenim dönemi hakkında duygu ve izlenimlerini paylaştıkları anketlere katılıyorlar. Bu anketlerin sonuçları da öğretim kadrosunun pedagojik yaklaşımını uyarlamasına yardımcı olmaktadır.

Üstelik, çevrim içi olmayan etkinliklere dair düşünme sürecimiz devam ederken, ekranlardan uzak etkinlik önerileri de uygulanmaktadır. Rehberli otonomi dersleri veya fen bilimleri dersleri kapsamında öğrenciler gündelik hayatlarında çeşitli aktivitelerle öğrenim süreçlerini zenginleştirmekteler.

Velilerle iletişim ise, hem haftalık bülten aracılığıyla, hem de müdür yardımcılarıyla bire bir diyalog sayesinde sürdürülmektedir. Velilerimizden gelen çok sayıda yüreklendirici tebrik mesajı, lisemizin tüm ekiplerinin emeklerinin meyvesini verdiğini göstermektedir.

Bu dönem boyunca Lise radyosu, Radio Pulchérie‘nin de çok aktif olduğunu belirtelim. Öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla, evde kalma sürecinde değişik fikirler ve ilgi alanları çevrim içi yeni projeler sayesinde canlı tutulmaktadır.

Sizleri çok yakında ve sağlıkla tekrar görmeyi umuyoruz. Ancak şimdilik, güzel bahar havasına rağmen kendimizi ve yakınlarımızı korumak için evde kalmaya devam edelim.