Sanat ve Spor
Yayın tarihi 15 Eylül 2019

Tiyatro: Artık Bir Davan Var

Lİse’de Sanat

BGST Tiyatro’nun sahnelediği "Artık Bir Davan Var" oyunu, 14 Aralık Cumartesi akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirci ile buluşuyor. Oyun İngilizce üst yazılıdır.

"Artık Bir Davan Var" adaletin sarsıldığı, yasaların keyfi kararlara imkân tanıdığı bilinmeyen bir ülkede, bilinmeyen bir zamanda geçiyor. Hikâyedeki kahramanın adı da bilinmiyor. Oyunda ismi hiç geçmiyor. Fakat biz yine de ondan bahsederken "Dava" adlı romanın meşhur karakterinin adını kullanıyoruz: Bay K… "Dava"nın yazarı Kafka’ya bir selam vermek manasında…

Pr ajansında çalışan Bay K bir markayı parlatmanın yollarını araya dursun, savcılık makamındakiler onun hayatını karartacak bir hikâyeyi başlatıyor. Tehlikeli ve sinir bozucu bu hukuk serüveninde ona kız kardeşi Melek eşlik ediyor. Adaletin zayıflamasıyla kirlenen bu dünyada, Melek, rengini koruyan vicdanlı bir karakter olarak çıkıyor karşımıza. Abisi, adalet sarayının sisli puslu koridorlarında umutsuzca yolunu bulmaya çalışırken, Melek ona farklı yollar sunuyor.

Peki, geleceği belirsiz, geçmişi karışık bu "uzak" ülkede Bay K gerçekten suçsuz mu? Belki de önemsemediği kusurlu bir hareket, düşüncesizce sarf edilmiş bir söz bir suç olarak bünyesine yerleşmiştir… Dahası böylesi bir ülkede suç kavramı kime ve hangi yasalara göre tanımlanır? Suça ceza değil, cezalarına suç arayan bir yasalar evreninden tutarlı bir netice beklemek ne kadar akıl kârıdır? Bu pespaye hukuk evrenindeki yolculuk, ironik, grotesk ve satirik öğelerle bezenmiş bir oyun olarak çıkıyor karşımıza. Şarkıların, kâbusların, mizahi ve alaycı sahnelerin sürüklediği oyun, hukuk dünyasının tozlu koridorlarına ve içinde yaşadığımız dünyaya dair eleştirel bir tartışma niteliği taşıyor.

Metin: Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin
Metin Danışmanı: Sevilay Saral
Reji: Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin, Sevilay Saral
Oyuncular: Banu Açıkdeniz, Cüneyt Yalaz, Duygu Dalyanoğlu, İlker Yasin Keskin, Özgür Eren
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Naz Erayda
Kostüm ve Aksesuar Uygulama: Arife Akbaş, Banu Açıkdeniz, Duygu Dalyanoğlu, Elif Karaman, Maral Çankaya
Işık: Levent Soy
Müzik: Tolga Zafer Özdemir
Ses Tasarım ve Düzenleme: Beril Sarıaltun, Tolga Zafer Özdemir
Müzik ve Efekt Uygulama: Beril Sarıaltun
Afiş: Zeycan Alkış

90 dk. / tek perde

Biletler:
Tam: 55.-TL
Öğrenci: 35.-TL
*Rezervasyon: +90 505 024 96 94 / +90 539 974 46 45
*Tiyatrolar.com.tr
*Gişe (Oyun günü saat 18.30’dan itibaren; sadece nakit geçerlidir)
*Lamelif (Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin karşısında; Çukurluçeşme Sok. No:2 Parmakkapı, Beyoğlu, İstanbul; sadece nakit geçerlidir)

**Oyun başladıkan sonra salona seyirci alınmaz.

Genco Erkal Sainte Pulchérie Lisesi’nde

Müzik Sezonu Açılış Konseri