Yayın tarihi 19 Eylül 2019

Kılık Kıyafet

Güncelleme Tarihi: 2019 Eylül

Milli Eğitim Bakanlığı kılık kıyafet yönetmeliği uyarınca öğrenciler okula üniforma ile girer, okuldan üniforma ile çıkarlar. Üniformalar temiz olmalıdır ve düzgün bir şekilde giyilmelidir.

3.uyarıda, kurallara uymayan öğrenciler, okul sonrası etüt çalışmalarına kalacaktır.

Üniforma kurallarına uymanın iki temel amacı vardır:

- Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyet ilkelerine saygı göstermek.
- Öğrencinin gelecekte iş hayatında kıyafete özen göstermesi gerekeceği için bu alışkanlığın okulda kazandırılması.

Okul üniformasının özellikleri:

• Okul logosunu taşıyan siyah veya bej pantolon (ayrıca kızlar için diz hizasında siyah veya bej etek)
  • Okul logosu işlemeli beyaz veya siyah polo (kısa veya uzun kollu)
  • Okul logosu işlemeli V yaka siyah kazak, siyah sweat-shirt veya okul logolu siyah mont
  • Beden eğitimi derslerinde okul eşofmanı ve okulun tişörtü

Üniformaya uymayan ve izin verilmeyen görünüm:

• Oje ve makyaj
  • Takı ve piercing
  • Polo tişörtlerin altına renkli tişört
  • Sınıfta mont ve kaşkol

Okul üniforması kapsamında olmadığı halde giyilen kıyafetlere el konur ve bu kıyafetler dönem sonunda öğrenciye geri verilir.

Saçlar ve sakal traşı

• Kız öğrencilerin saçları düzgün ve özenli şekilde taranmalı ve bakımlı olmalıdır.
  • Erkek öğrenciler saçlarının kısa kestirmek ve traşlı olmak zorundadırlar (haftada iki kez, tercihen pazartesi ve çarşamba günleri traş olabilirler).

Ayakkabı

• Koyu renklerde (siyah, lacivert) mokasen ayakkabı, bot veya koyu renk, süslü ve renkli işaret ve semboller taşımayan ayakkabılar giyilebilir.

Çorap

• Öğrenciler lacivert, siyah, açık veya koyu gri, beyaz külotlu çorap veya aynı renklerde kısa çorap giyebilir.
  • Renkli, çizgili, desenli, parlak renk çorap giymek yasaktır.

İç Disiplin

Güncelleme Tarihi : 2019 Eylül