Sanat ve Spor

Fransa’da Yüksek Öğrenim

• Üniversiteye Kayıt Yaptırmak İçin

Seçtiğiniz bölümün seçtiğiniz üniversitede olduğundan emin olmadan kesinlikle yazmayınız. Bu nedenle meydana gelecek olası sorunlardan Fransız Büyükelçiliği ve Kültür İşleri kesinlikle sorumlu değildir, sorumluluk tamamen öğrenciye aittir. Üniversite Eğitimine (...)
  • Campus France Tanıtımı

Fransa’da okumak isteyen öğrencilerimiz için her sene düzenlenen, Fransız üniversitelerine başvuru ve kabul süreçlerini yürüten Campus France adlı Fransız kamu kuruluşunun tanıtımı 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin ve velilerinin katılımıyla gerçekleşti. 9 (...)
  • Fransa’da Öğrenime Hak Kazanan Öğrenciler

Campus France aracılığıyla Fransa’da lisans eğitimine hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Üniversitelerden kabuller geldikçe yeni isimler listeye eklenecektir. Fransa’da lisans eğitimine hak kazanan öğrencilerimizin (...)
  • Fransa’da Eğitim Seçenekleri (Üniversiteler, Bölümler, Şehirler) ve Genel Kılavuz

Dosyanızı nasıl doldurabilirsiniz? Campus France ile ilgili bilgileri şimdiden okuyun! "Campus France" sitesinden dosyanızı doldurmak için ekteki dokümanları örnek alabilirsiniz. Fransız Kültür Merkezi’ne iletmek üzere aşağıdaki belgeler Meral Hanım’a (...)
  • Fransa’da Üniversite Sistemi

Üniversite sistemi: 1.sınıf LICENCE 1 2.sınıf LICENCE 2 3.sınıf LICENCE 3 4.sınıf MASTER 1 5.sınıf MASTER 2 Fransa’da üniversite eğitimi 3 + 2 yıl sürüyor. Istisnalar : Mühendislik 5 yıl (...)

Türkiye’de Yükseköğretim

Yurt Dışında Yüksek Öğrenim