Yayın tarihi 12 Mart 2018

Galatasaray Üniversitesi Tanıtımı

1 Mart perşembe günü lisemizin konukları Galatasaray Üniversitesi İç Sınav Komisyonu’nda görev yapan akademisyenlerdi. Konferansa katılan 12. sınıf öğrenci ve velilerimiz, hem iç sınav hem de Galatasaray Üniversitesi hakkında detaylı bilgi alma fırsatı buldular.

Galatasaray Üniversitesi iç sınav komisyonunu oluşturan İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gaye Aslı SANCAR DEMREN, Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Serap AMASYA ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç Dr. Emre ALPTEKİN öğrenci ve velilerimize, Galatasaray Üniversitesi’nin tarihçesi, bölümleri, bölümlerin alt modülleri, eğitim süreleri, enstitülerin lisans üstü eğitim ve doktora programları, Fransız üniversiteleri ile bağlantıları, ikili lisans diploması seçenekleri, Fransa’da yüksek lisans ve doktora olanakları, Fransız şirketleriyle olan bağlantıları ve öğrenci değişim programları hakkında önemli bilgiler verdiler.

Ayrıca, Galatasaray Üniversitesi iç sınavı, bu sınava giriş şartları, Fransız liseleri öğrencilerine ayrılan kontenjan, başvuru süreçleri, sınavın içeriği, saatleri, soru sayıları, soruların türleri ile ilgili ayrıntılı açıklamalar yaptılar.

Katılımcılarımız, daha sonra öğrenci ve velilerimizin sorularını yanıtladılar.