Yayın tarihi 2 Haziran 2018

SPot! Yükseköğretim Dergisi: Türkiye’deki Üniversiteler

Rehberlik Servisinin dijital Yükseköğretim dergisi SPot!’un 12. sayısı sayesinde, Türkiye’deki 62 üniversiteyi oturduğunuz yerden cep telefonunuz veya bilgisayarınız sayesinde ziyaret edebileceksiniz!

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na sayılı günler kala, üniversiteler reklam panolarında boy göstermeye başladı. Tanıtım günleri, kampüs turları, burslar vb. duyuruları ağustos ayında tercih döneminin sona ereceği güne kadar göreceğiz.

İlginç bir istatistik paylaşalım; Yüksek Öğretim Kurulu’nun açıklamasına göre, Türkiye’de 55’i İstanbul’da olmak üzere toplam 206 üniversite eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Bunların 129’u devlet, 77’si de özel üniversite. 2000 yılında devlet üniversitesi sayısı 62, özel üniversite sayısı da sadece 20 idi. 18 yılda kamu üniversitelerinin sayısı yüzde 108 arttı ve özel üniversiteler için bu oran yüzde 285’e ulaştı.

SPot! sayesinde tüm bu üniversiteleri tek başınıza ziyaret etmenize gerek kalmayacak. İşte Türkiye’deki 62 üniversite hakkında temel bilgileri bu sayıda bulacaksınız.

Yine de tüm bu videoları izlerken gözlerinizi fazla yormamaya dikkat edin.

SPot! Yükseköğretim Dergisi: Tasarım

SPot! Yükseköğretim Dergisi: YKS’de Kaç Net Yapmalı?

SPot! Yüksek öğretim Dergisi: Kanada’da Yükseköğretim

SPot! Yükseköğretim Dergisi: Yükseköğretim Terminolojisi

SPot! Yükseköğretim Dergisi: Sorular Öğrencilerden, Cevaplar SPot!’tan!

SPot! Yükseköğretim Dergisi: Meslekleri Tanıyalım