SPot! Yüksek Öğretim Dergisi

• SPot! Yükseköğretim Dergisi: Üniversite Yaz Okulları

Yaz tatili geliyor; üniversiteler de kapılarını akademik ve mesleki araştırma yapmak isteyen lise öğrencilerine açmaya hazırlanıyor... SPot!, 2 yıldır ülkemizde ve dünyadaki prestijli üniversitelerin yaz okullarına dair derlemeleri okuyucuları ile paylaşıyor. (...)
  • SPot! Yükseköğretim Dergisi: Tasarım

Bu sayıda, tasarım eğitimi almak isteyen öğrenciler ve velileri için faydalı olabilecek bilgileri bulabilirsiniz. SPot!’un 19.sayısı, zihinlerinde oluşturdukları hayal, merak ve düşüncelerini teknolojinin de desteğini alarak çizgiye aktaran ve bir eser (...)
  • SPot! Yükseköğretim Dergisi: YKS’de Kaç Net Yapmalı?

YKS sınavlarına yaklaşık 2 ay kaldı. SPot!’un 18.sayısıyla, arzu ettiğiniz bölüme girmek için kaç net yapmanız gerektiğini görmek ister misiniz? Rehberlik Servisi’nin dijital yükseköğretim dergisi SPot’un bu sayısında, Türkiye’de üniversite sınavlarına (...)
  • SPot! Yüksek öğretim Dergisi: Kanada’da Yükseköğretim

16. sayısı ile yeni yılı karşılayan SPot!, Kanada’da üniversite eğitimi dosyasını mercek altına alıyor. Rehberlik Servisi tarafından hazırlanan SPot!’un 16. sayısı, sizlere okyanus ötesi kıtadaki bu önemli ülkenin yüksek öğretim sistemini pratik bir şekilde (...)
  • SPot! Yükseköğretim Dergisi: Yükseköğretim Terminolojisi

Üniversite eğitiminiz sırasında sık kullanacağınız kavramların anlamlarını şimdiden öğrenmeye ne dersiniz? Rehberlik Servisi tarafından her ay düzenli olarak yayımlanan SPot!’un 15.sayısı, sizi planladığınızdan çok daha önce üniversiteye götürüyor. Lise (...)
  • SPot! Yükseköğretim Dergisi: Sorular Öğrencilerden, Cevaplar SPot!’tan!

SPot! 14. sayısında öğrencilerimizin yükseköğretime dair sorularını cevaplıyor... Rehberlik Servisi’nin sınıf rehberlik etkinliğinde, 11 ve 12. sınıf öğrencileri yükseköğretime dair merak ettikleri soruları sordular. SPot! bu durur mu; hemen durumdan vazife (...)
  • SPot! Yükseköğretim Dergisi: Türkiye’deki Üniversiteler

Rehberlik Servisinin dijital Yükseköğretim dergisi SPot!’un 12. sayısı sayesinde, Türkiye’deki 62 üniversiteyi oturduğunuz yerden cep telefonunuz veya bilgisayarınız sayesinde ziyaret edebileceksiniz! Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na sayılı günler kala, (...)
  • SPot! Yükseköğretim Dergisi: Meslekleri Tanıyalım