Yayın tarihi 8 Ekim 2018

"SPontan" Serbest Paylaşım Grupları

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisimiz bu aydan itibaren her ay öğrenci ve velilerimizle bir araya geliyor. "SPontan", seçilen tema doğrultusunda katılımcıların duygu ve düşüncelerini serbestçe paylaşılacağı bir ortam olacak!

Benzer konularda duygu ve düşüncelere sahipsek eğer, neden bir araya gelip bunları paylaşmayalım? Eğitim, gençlik, üniversite, ilişkiler, ruh sağlığı, toplum, yasaklar, etiketler, aile, klişeler, sosyal roller... Her ay bunların arasından bir konu seçelim ve bir araya gelerek serbestçe içimizden geçenleri paylaşalım!

İşte böyle bir beyin fırtınasının sonucunda dünyaya geldi "SPontan". Türkçe’ye Fransızca’dan giren bir kelime. Spontané, "anlık", "kendiliğinden olan" anlamını taşıyan bir sıfat. Biz de paylaşım grubumuzun dinamiğinin böyle olmasını arzu ediyoruz; o an düşünülenlerin, hissedilenlerin "kendiliğinden" paylaşılmasını...

İlk veli oturumumuzun konusu "Rehberlik Servisi ile 10. Sınıf Velilerinin Tanışması ve Önümüzdeki 3 Yıla Bakış". Bu oturumda, önümüzdeki 3 yıl içerisinde karşılaşacağımız akademik ve akademik olmayan süreçlere dair paylaşımda bulunacağız. 16 Ekim 2018 Salı günü 15:00-17:00 saatleri arasında gösteri salonunda 10. sınıf velilerimizi bekliyoruz.

Velilerimizle "SPontan" Bir Gün