Fransa’da Yükseköğretim

• Campus France Üyesi Olan Üniversiteler

Kayıt esnasında seçeceğiniz 3 okul "Campus France üyesi" olmalı (internet üzerinden) yoksa cevabı posta yolu ile alırsınız. Mimarlık için sadece 2 okul seçebiliyorsunuz hepsi Campus France üyesi.
  • ’’UNİON Accueil’’ Platformu Hizmetinizde

Fransa ile ilgili tüm yeni bilgilere ve sorularınızın yanıtlarına ulaşabilmeniz için ’’UNİON Accueil’’ platformu hizmetinizde. Bu platformla, Fransa’ya giden öğrencilerin belli başlı konularda daha net cevaplara sahip olacaklar. Aynı disiplinden gelme (...)
  • "Sciences Po" İçin Başvuru Dosyası

Fransız Konsolosluğu, 2012-2013 yılı içinde "Sciences Po" Üniversitesi’ne yapılacak başvuruların başlamış olduğunu ve başvuru dosyalarına internetten ulaşılabileceğini ilan etmiştir. Bu dosya 7 farklı uluslararası bölümü kapsamaktadır. Aşağıda, uluslararası (...)
  • Üniversiteye Kayıt Yaptırmak İçin

Seçtiğiniz bölümün seçtiğiniz üniversitede olduğundan emin olmadan kesinlikle yazmayınız. Bu nedenle meydana gelecek olası sorunlardan Fransız Büyükelçiliği ve Kültür İşleri kesinlikle sorumlu değildir, sorumluluk tamamen öğrenciye aittir. Üniversite Eğitimine (...)
  • Erasmus

ERASMUS Öğrenci Programi, Avrupa Birliği tarafından yürütülen bir öğrenci değişim programıdır. Öğrencilerin, ülkeler ve kültürler arasında hareket özgürlüğünü ve kolaylığını hedeflemektedir. Öğrenciler, üniversite eğitim yıllarını süresince bir yarıyıl döneminde, (...)
  • Vize Işlemleri

Vize bölümüne gelmeden önce dosyanızı "Campus France" tarafından mutlaka onaylatın. Öncelikle Campus France sitesi üzerinden “pré-inscription” yani ön kabul belgenizin çıktısını alın (eğer seçmiş olduğunuz üniversite Campus France üyesi ise yani kabulünüz (...)
  • A Concept Danışmanlık firması

A Concept Türk yöneticiler tarafından Paris’te kurulmus bir danışmanlık firmasıdır. En önemli amaçlarından biri Türkiye’de fransızca öğrenen ve öğrenmek isteyen her yaş grubundan kişilere Fransa’daki girişimlerinde aracı ve yardımcı olmaktır. Siz Türkiye’deyken (...)
  • IDA Fransa’da Ev Kiralama

IDA • Geçim şartları, • Ev bulma şartları, • İş bulma şartları, • Banka işlemleri, • Kira yardımları, • Devlet kurumlarının işleyişi, • Kültürel yaşam, • Türk ehliyetinin geçerliliği, gibi konularda öğrencilerin bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde destek (...)
  • Campus France, Insa, Gay Lussac, Sciences Po Sunumları

Fransa’da mı okumak istiyorsunuz? Aşağıdaki dosyaları inceleyerek Fransa’da bulunan üniversiteler ve mühendislik okullarının sunduğu eğitim fırsatları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ekteki dosyalar aracılığıyla Fransa’da öğrenci hayatı, üniversite (...)
  • Fransız Üniversitelerin Listesi ve Meslekler

ÜNİVERSİTELERİN LİSTESİ: Üniversiteler: ​http://www.enseignementsup-recherche.gouv.fr/cid20269/liste-des-universites-francaises.html​ Neden bu şehri seçiyorum? Bordeaux üniversitesi https://www.u-bordeaux.fr/Campus/Vie-pratique ​Lyon üniversitesi (...)
  • Fransa’da Öğrenim İçin En Uygun Kentlerin Sıralaması

"L’Etudiant.fr " sitesi bu sene "Fransa’da okumak için en uygun şehirler" başlığı altında bir liste yayınladı. "L’Etudiant"’a göre 2016-2017 yılı öğrenim için uygun kentlerin sıralaması şu şekildedir: (...)
  • En Çok Tercih Edilen Üniversiteler

Fransız üniversiteleri arasında en çok tercih edilenlere şu linkten ulaşabilirsiniz : http://www.linternaute.com/actualite/education/1242044-classement-des-universites-2016-le-palmares-des-meilleures-facs-du-monde-et-de-france-mis-a-jour/
  • Fransa’da Öğrenime Hak Kazanan Öğrenciler

Campus France aracılığıyla Fransa’da lisans eğitimine hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Üniversitelerden kabuller geldikçe yeni isimler listeye eklenecektir. Fransa’da lisans eğitimine hak kazanan öğrencilerimizin (...)
  • "Campus France"ın Sitesinden Dosyanızı Nasıl Dolduracaksınız?

Dosyanızı nasıl doldurabilirsiniz? Campus France ile ilgili bilgileri şimdiden okuyun! "Campus France" sitesinden dosyanızı doldurmak için ekteki dokümanları örnek olarak alabilirsiniz. Fransız Kültür Merkezine iletilmek üzere aşağıdaki belgeler Meral (...)
  • Fransa’da Üniversite Sistemi

Üniversite sistemi: 1.sınıf LICENCE 1 2.sınıf LICENCE 2 3.sınıf LICENCE 3 4.sınıf MASTER 1 5.sınıf MASTER 2 Fransa’da üniversite eğitimi 3 + 2 yıl sürüyor. Istisnalar : Mühendislik 5 yıl (...)

Bülten SPécifique