Yayın tarihi 1. Aralık 2017

SPécifique: Sosyal Anksiyete ve Fobiler

Bülten SPécifique’in 23.sayısı, sosyal anksiyete ve fobiler hakkında sizleri kısaca bilgilendiriyor.

"Ya yanlış bir şey söylersem!"
"Eminim ki benimle dalga geçecekler!"
"Tanışmayı çok isterim ancak yapamam; zira benimle ilgili olumsuz düşünebilirler"
"Yine saçmaladım; bundan sonra yeni girdiğim ortamlarda hiç konuşmamak en iyisi!" "Herkesin bana bakıp yargılamadığına eminim; ancak yine de kalabalığın karşısına çıkmayı hiç istemiyorum!"

Yukarıdaki cümleler ya da benzerleri zihninizde sık sık dolaşıyorsa, sosyal anksiyete ve fobik tutumlar sergiliyor olabilirsiniz... Ya da ailenizde veya arkadaş çevrenizde böyle düşüncelerin tesiriyle davranan kişiler olduğunu gözlemleyebilirsiniz...

Yaşam böyle sürmek zorunda değil; bu duygu ve düşünceler değiştirilebilir; geliştirilebilir ve iyi hissettirecek sosyal ilişkiler kurulabilir. Bülten SPécifique’e bir göz atın; biraz fikir edinin. Sonrasında bu konuda destek alabileceğiniz kişi ve kurum ve yayınları araştırmaya başlayabilirsiniz.

Keyifli okumalar!

SPécifique : Başarılı Geçen Bir Oryantasyonun Ardından

SPécifique: Ocak

SPécifique: Psikoloji Kulübü 3 Yaşında!

SPécifique: Yaz Tatiline Girerken

SPécifique : pour un contact sain avec les jeunes

SPécifique: Gençlerle Sağlıklı İletişimin İpuçları