Yayın tarihi 9 Ocak 2018

SPécifique: Psikoloji Sözlüğü

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi bülteni SPécifique, 24.sayısında psikolojik terimlerin anlamlarını kaleme aldı.

"Depresif depresif konuşma!"
"Egosu çok yüksek biridir o!"
"Biraz empati kurmanı bekliyorum."
"Amma da asosyalsin!"
"O kadar stres yapma!"

Kendimizi, çevremizdeki insanları, olayları anlamaya ve yorumlamaya çalışırken sık başvuruyoruz yukarıdaki terimlere ve benzerlerine... Peki anlamlarını tam olarak biliyor muyuz; bilimsel karşılıkları hakkında ne kadar fikrimiz var? Çoğu zaman uzmanların bile koymakta zorlandıkları ya da koymak istemedikleri tanı ve teşhisleri biz bu terimleri kullanarak hemen koyabiliyor muyuz?

Bülten SPécifique, bu sayıdan itibaren sık kullanıldığı ya da duyulduğu öngörülen psikolojik terimlerin bilimsel ve/veya kabul edilen karşılıklarını sizlerle paylaşıyor.

Keyifli okumalar!

SPécifique : Başarılı Geçen Bir Oryantasyonun Ardından

SPécifique: Ocak

SPécifique: Flört Şiddeti