Yayın tarihi 15 Mart 2018

SEMPOZYUM PROGRAMI

08:30-09:00 Kayıt

09:00-09:30 Açılış Konuşmaları

09:30-10:30 Konferans "Neyi Sınıyoruz?" : Bilişsel Varoluş Penceresinden bir Bakış
Prof. Dr. A. Kadir ÖZER, Psikoterapist, Uluslararası Final Üniversitesi Öğretim Üyesi

10:30-10:45 Ara

10:45-12:00 Konferans Bir Kültürel Atom Olarak Sınav Atomları – "Anlamak ve Değiştirmek"
Uzman Psikolojik Danışman Deniz ALTINAY, Eğitmen Psikodrama Grup Psikoterapisti, İstanbul Psikodrama Enstitüsü Başkanı

12:00-13:00 Yemek arası

13:00-14:15 Eş zamanlı atölyeler

1. Sınav Sürecinde Öğrenci ve Aileleri Destekleyici Uygulamalar
Yrd. Doç. Dr. Elif AKDAĞ GÖÇEK, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi

Sınav kaygısından dolayı okul hayatında sorunlar yaşayan öğrencilerle yapılabilecek farkındalık çalışmaları ve destekleyici uygulamalar, ayrıca ailelere yönelik yardım önerileri ele alınacaktır. Önemli: Atölye nefes egzersizleri vb. uygulamalı çalışmalarla desteklenecektir. Katılımcıların dikkate alması rica olunur.
Maksimum Katılımcı Sayısı : 25 (Ruh sağlığı uzmanlarına yöneliktir)

2. Psikodramada Sınav Kaygısı Uygulamaları
Esra BİLİK, Uzman Psikolog-Klinik Sinir Bilimleri Uzmanı, IPI Eğitmen Psikodramatisti

Psikodramatik metodlarla sınav kaygısının kaynağı ve başa çıkma yöntemleri ile ilgili farkındalık kazandırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir. Atölye uygulamalı psikodrama çalışmaları ile desteklenecektir.
Maksimum katılımcı sayısı : 30 (Ruh sağlığı uzmanlarına yöneliktir)

3. Sınav ve Güven Duygusu İlişkisi
Uzm.Dr.Betül SEZGİN, Psikoterapist-Hipnoterapist, Hipnoz Derneği Başkanı ve Psikoterapi Enstitüsü Üyesi

Sınava hazırlanırken ve sınav esnasında yaşanan kaygının kontrolünde, güven duygusunun geliştirilmesinin önemi ve kullanılacak yöntemler paylaşılacaktır.
Maksimum katılımcı sayısı : 50

4. Hayat Sınavında "Kurban" ya da "Kahraman" Olmak
Uzm. Psikolojik Danışman Ümit AKÇAKAYA, Bütüncül Psikoterapist

Yaşam, her birimiz için farklı sınavlarla dolu bir yolculuk ve bu yolculukta bizden beklenen iç dünyamızı yakından tanıyıp, bilinmeyenlerimizi bilinir hale getirerek benliğimizi dönüştürmek ve olgunlaştırmak. Hemen her kültürde bulunan mitler, masallar, efsaneler bu yolculuğunun aşamalarını ve ayrıntılarını sembolik bir dille biz insanlara anlatmaktalar, bize düşen ise bu sembolik dili çözümleyip verilmek istenilen gizil mesajları anlamak ve hayatımıza uygulamak. Bu bağlamda, -Hayat Sınavında “Kurban” ya da “Kahraman” Olmak- konulu atölye çalışmasında, aşağıdaki başlıklarla ilgili paylaşımlarda bulunulacaktır.
- Carl Gustav Jung Kuramı ve Arketipler
- Joseph Campbell ve Kahramanın Sonsuz Yolculuğu Olgusu
- Mitlerin, Masalların, Efsanelerin ve Olayların Gizil ve Sembolik Anlamları
- Kendini Tanımak, Değiştirmek ve Dönüştürmek
Maksimum katılımcı sayısı : 75

5. "İsteklerim ve Yaptıklarım" Çalışma Stillerinin Sınav Motivasyonuna Etkisi
Psikolojik Danışman Soley SEZGİN AKTEN, Gelişimsel Transaksiyonel Analiz Uzmanı

Çalışma stillerinin, ilişkileri, motivasyon kaynaklarını, kaygıları, kişinin bir şeyi yapma halini nasıl etkilediğinin irdelenmesi, iş ve aile ilişkilerinde, öğrenme ortamlarında farklı çalışma stillerine ve motivasyon kaynaklarına sahip olanlarla olumlu ilişkilerin ve birlikteliklerin nasıl yaratılabileceği ile ilgili örnekler uygulamalı çalışmalarla desteklenerek ele alınacaktır.
Maksimum katılımcı sayısı : 50

14:15-14:30 Ara

14:30-15:45 Panel "Hepimizin Sınavı ; Paydaşlardan Yansıyanlar"
Moderatör: Prof. Dr. Betül ÇOTUKSÖKEN, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi
Prof.Dr. Nilüfer NARLI, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı
Av.Jülide Işıl BAĞATUR, Arabulucu Avukat
Veli
Öğrenci

Öğrenci, veli, sosyolog ve hukukçu bakış açılarıyla sınavın yansımaları ele alınacaktır.

15:45-16:00 Ara

16:00-17:00 Konferans "Hayatın Sınav Kavşağında Ergen ve Ergenliğe Varış Süreci"
Uzm. Dr. Tahir ÖZAKKAŞ, Psikiyatrist, Psikoterapist, Psikoterapi Enstitüsü Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı

17:00-17:05 Kapanış

Kayıt ve detaylı bilgi için tıklayınız.

Rehberlik Sempozyumu: Kapsam ve İçerik

Kayıt