Yayın tarihi 19 Nisan 2018

20. Rehberlik Sempozyumu’nun Ardından...

Buluşmalar

7 Nisan Cumartesi günü lisemizde gerçekleşen 20. Rehberlik Sempozyumu’nda, 22 farklı şehirden gelen 240 katılımcı 13 konuşmacı ile buluştu. "Sınavların Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkileri" teması, farklı doktrinler tarafından konferans, panel ve atölye uygulamaları ile ele alındı.

Türkiye Özel Okullar Derneği ve Sainte Pulchérie Fransız Lisesi işbirliği ile gerçekleştirilen 20.Rehberlik Sempozyumu "Hepimizin Sınavı" temasıyla dinleyicileri buluşturdu. Prof.Dr.Kadir Özer’in açılış konferansı ile başlayan programın bir sonraki konuşmacısı Uzm. Psk. Dan. Deniz Altınay’dı.

Öğlen yemeğinin ardından gerçekleştirilen eşzamanlı atölyelerde katılımcılar, uzman psikolog Esra Bilik, Yrd. Doç. Dr. Elif Akdağ Göçek, Uzm. Dr. Betül Sezgin, psikolojik danışman Soley Sezgin Akten ve Uzm. psikolojik danışman Ümit Akçakaya ile birlikte farklı doktrinlerin sınav olgusuna yaklaşımına dair uygulamaları ele aldılar.

Atölyelerin ardından, moderatörlüğünü Prof. Dr. Betül Çotuksöken’in yaptığı "Hepimizin Sınavı" adlı panelin konuşmacıları Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Av. Jülide Işıl Bağatur, Demet Arık ve Rabia Nur Yardibi’ydi. Panelde sınavın paydaşları kendi bakış açılarına göre sınav olgusunu yorumladılar. Sempozyum Uz. Dr. Tahir Özakkaş’ın konferansı ile sonra erdi.

20. Rehberlik Sempozyumu, zengin içeriği ve programı ile, katılımcıların ruh sağlığı alanında edindikleri bilgileri güncelleme, deneyimleme ve bu alandaki yeni gelişmeler hakkında bilgi edinme fırsatı verdi.

Aşağıda İletişim Servisimiz tarafından hazırlanan "Sınav Denince" adlı sempozyum açılış filmini ve "Sayılarla Sempozyum" adlı sunumu izleyebilirsiniz.

Rehberlik Sempozyumu: Kapsam ve İçerik

Sempozyum Programı