Yayın tarihi 7 Ocak 2016

Tasarım Kulübü

Öğretmen : Filiz VELA

Tanımlama :

Tasarım atölyesi öğrencilerimizin kelimelerle değil, kumaşlar ve objeler aracılığıyla hikayeler yarattığı bir kulüptür.

Bu atölye, estetik bakış ve el becerisi istemektedir. Çalışmalar okulmuzun "tavan arası"nda yapılır. Atölye çalışmaları öğrencilerin kulüp dersi boyunca bazen de okul sonrası ve hafta sonları da gelmelerini gerektirebilmektedir. Özetle, tasarım kulübü özverili bir çalışma istemektedir.

Hedefler :

Bu atölyeye katılan öğrenciler belirli bir tema etrafında çalışırlar. Proje üzerinde çalışırken mantar tıpa, deniz kabuğu, kahve çekirdeği, tül, kağıt, cıvata, elektrik kablosu gibi malzemeler kullanırlar.

Her türlü malzemeyi seçerek birleştirmeyi, değiştirmeyi ve eski bir eşyaya yeni bir form vererek bunu bir tasarıma dönüştürmeyi öğrenirler. Öğrenciler ayrıca üretim tekniklerini öğrenerek grup çalışmasıyla ortak bir ürün oluşturma ya da birbirlerinin ürünlerine eklemeler yaparak tasarımın her aşamasına dahil olma becerilerini arttırırlar. Tasarım sanatının tüm süreçlerine şahit olurlar.

Öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri tüm çalışmaları ve tasarladıkları objelerin hikayelerini, seyyar sergi ve defile konseptiyle görücüye çıkarırlar.

Malzemenin geri dönüşümü hususundaki tasarım yeteneklerini geliştirirken her bir öğrenci aşırı tüketim problemi karşısında duyarlı bir bireye dönüşür.

Uygulamalar :

Öğrencilerimiz tasarımlarını somutlaştırma olanağı bulurlar: lavanta keseleri, not panoları, maskotlar, takılar, mumlar, geri dönüşümlü malzemeler ile ürün tasarımları, kumaş üzerine kolaj çalışması, model oluşturma, model üzerinde çalışma...

Tasarım Kulübü her sene okulumuzda düzenlenen tematik yıla katılmaktadır:

Japon, buraya tıklayın
Hindistan, buraya tıklayın