Suivez-nous:

Sosyal Dayanışma Kulübü

Öğretmen  : Işıl KANDOLU

Tanım

2015 yılından bu yana okulumuz liselerarası bir proje kapsamında Suriyeli göçmenlerle dayanışma projelerine aktif olarak katılıyor. Bu yıl, daha önceki dayanışma etkinliklerimizle devamlılık halinde, çalışmalarımıza eğitsel klüp olarak devam etme kararı aldık. Sosyal Dayanışma Klübü, öğrencilerimize sadece Suriyeli göçmenlerin değil Türkiye’de yaşayan bütün göçmenlerin durumuna dair duyarlılık kazandırmak için kuruldu. "Ötekileştirme"nin üzüntü verici bir şekilde normalleştiği günümüz dünyasında, kendini tanıyarak kendine benzemeyenle diyaloğu kesintisiz sürdürmek ve ötekini anlamak okul felsefemizle de tamamen örtüşen bir ilkedir.

Hedefler

• Empatiyle diğerini anlamak.
  • Yardımlaşma ve dayanışmanın önemini kavramak.
  • Sevgi dilini oluşturmak.
  • "Öteki" ile dayanışırken eşiti olduğunu asla unutmamak.
  • Farklı dillere, kültürlere saygı göstermek.

Uygulamalar

• Suriye Okullarıyla ve Millî Eğitim okullarında okuyan Suriyeli öğrencilerle birlikte sanat atölyeleri ve konferanslar düzenledik.
  • 10. sınıflar, Suriyeli kadınlarla birlikte battaniye örüp bu battaniyeleri okulumuza bağlı ilköğretim okulu öğrencilerinin çizdiği resimlerle Halep’e gönderdi.
  • İstanbul’daki diğer Fransız liselerinin Sosyal Dayanışma Klübü öğrencileriyle birlikte göçmenlerle dayanışmanın yolunu bulmak ve onları anlamak adına ortak konferanslar ve atölye çalışmaları organize ettik.

Hala Suriyeli öğrencilerle dayanışmaya ve projeler üretmeye devam ediyoruz...

Galerie

Sur le même sujet

Fransızca MUN Kulübü