Yayın tarihi 14 Ekim 2016

Montaj Dublaj Kulübü

Sainte Pulchérie Lisesi bu yıl yepyeni ve yaratıcı bir kulüp açtı: Dublaj Kulübü!
Öğrenciler, okulumuz tarafından tasarlanan bu kulüpte teatral teknikleri, seslerini ve kimi sahneler için Fransızcalarını kullanarak dublajın teknik yönünü deneyimleyecekler. Montaj ve audiovisuel alanında bir uzman eşliğinde montaj ve ses efekt tekniklerini öğrenecekler.

Öğretmen : Dilek TUNÇER et Thierry CHASSE

Tanım :

Dublaj (seslendirme), filmdeki konuşmaların bir dilden bir başka dile aksanlı olarak çevrilmesi ve yeniden düzenlenmesi ya da sessiz çekilen bir filmin seslerinin (konuşma, efekt ve müziklerin) profesyonel stüdyolarda kaydedildikten sonra filme montajlanması işlemidir.
Seslendirme işlemi, film oyuncularının canlandırdığı karakterlerin diksiyon ve vurguları açısından ele alındığında, tamamen kişiliğe yönelik bir betimleme olduğundan, aslında çok büyük önem taşımaktadır.

Hedefler :

• "Dublaj sanatçısı" kavramı ile tanışıp yeni bir meslek dalını deneyimlemek
  • Teknik anlamda bir montaj programının temel fonksiyonları ile kullanımını, temiz ses kaydı yapımını, foley çalışmalarını öğrenmek
  • Günlük yaşamda bizi çevreleyen seslerin farkına varmak ve onları deşifre etmeyi öğrenmek
  • İzledikleri filmlerin seslendirme ve dublaj aşamalarını fark etmek
  • Türkçe ve Fransızca sözlü ifade üzerine çalışmak
  • Yaratıcılıklarını ortaya koymak
  • Grup çalışmasını öğrenmek

Uygulamalar:

- Kulüp bütün yıl boyunca film sahneleri ve replik yazımları üzerine çalışmalar yapacak.

- Öğrenciler sene sonunda gösterecekleri bir proje üzerinde çalışacaklar.

Robotik Kulübü

Felsefe Kahvesi Kulübü