Yayın tarihi 17 Aralık 2014

Robotik Kulübü

Bu kulübe katılım gönüllülük temeline dayanmaktadır. Kayıt yaptıran öğrenciler, bütün bir yıl boyunca etkinliklere katılımı taahhüt etmelidir.

Öğretmen: Abidin ZENGİNLER

Tanımlama:
Robotik, robotlarla ilgilenen bir bilim dalıdır. Mekanik, bilişim, elektronikle ilgili çeşitli yönlerin de yer aldığı farklı disiplinleri içeren bir alandır. Robotik aynı zamanda sosyal bilimler ve etikle de ilgilidir.

Hedefler:
- Robot tasarlamak
- Öğrencilere, robotikten kaynaklanan bilimsel, sosyal ve kültürel kesişmeleri öğretmek
- Matematik teoremlerini, fizik kanunlarını uygulamaya koymak
- Bilgisayar programı geliştirmek
- Robotikle ilgili etik sorular üzerine düşünmek

Uygulamalar:
- Okul gezileri: İstanbul’un en prestijli üniversite robotik kulüplerini ziyaret
- Robotik turnuvalarına katılım ( İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşen "First Lego League" yarışması için buraya tıklayınız, İzmir’de gerçekleşen için buraya tıklayınız).

Felsefe Kahvesi Kulübü

Caz Korosu Kulübü