Yayın tarihi 20 Kasım 2018

Psikoloji Kulübü

Psikoloji Kulübüne katılmak isteyen öğrenciler, işe bir motivasyon mektubu hazırlayıp danışman öğretmene göndererek başlar. Mektuplar değerlendirildikten sonra başvurular arasından uygun görülen adaylar kulübe kabul edilir.

Öğretmen : Egemen TUNAR

Tanımlama:

3 yıldır faaliyetine ayda 2 gün olmak üzere butik olarak devam eden Psikoloji Kulübü, bu yıldan itibaren üyelerine kapılarını okulun kulüp saatinde açıyor. Böylece üyeler daha sık bir araya gelerek, psikoloji ile daha fazla zaman geçirecekler.

Üniversitede psikoloji eğitimi almak isteyenler, psikoloji bilimine ilgi duyanlar, kendi intrapsişik yapısını anlamaya çalışanlar, karşısındaki insanı anlamak isteyenler, benliğinin hakikatini arayanlar, kişisel gelişimlerine yatırım yapmak isteyenler...

Hedefler:

• Psikoloji eğitimi almak isteyenler için güzel bir başlangıç yapmak,
  • Geleceğin psikologları için verimli bir deneyim oluşturmak,
  • Ruhun bileşenlerini tanımak isteyenler için heyecan verici bir yolculuğa çıkmak,
  • Günlük hayatta olup biteni farklı bir bakış ve dil ile değerlendirmek isteyenler için önemli bir fırsat yakalamak

Uygulamalar:

Psikoloji ekolleri, günümüzde teorik ve pratik psikoloji yaklaşımları, iletişim becerileri, test ve envanterler, üniversitede psikoloji eğitimi, terapötik yaklaşımlar, kişilik yapılanmaları... Psikoloji Kulübü her buluşmasında birbirinden farklı konuları üyelerinin de katılımıyla ele alıyor.
Kimi zaman teorik, kimi zaman uygulamalı geçen kulübe 40 dakika yetmiyor; üyeler kalmak istediği takdirde saat 16:30’a kadar devam ediyor.

Fransızca MUN Kulübü

Model United Nations