Yayın tarihi 23 Ağustos 2012

Futbol Kulübü

Öğretmen : Ayhan YILMAZ

Tanım :

Futbol günümüzde en çok ilgi gören spor dallarından biridir. Takım sporları arasında en geniş çaplı dayanışma, ortak amaç uğruna mücadele ve heyecan gerektiren tür olmasıyla ayrıcalık kazanmıştır. Futbol eğitsel kolunu seçen öğrencilerimiz başarılı oldukları halde lisemizi çeşitli maç ve turnuvalarda temsil eden okulumuz futbol takımına da girebilirler.

Hedefler :

• Futbolun temel teknik ve sratejilerini, oyun stillerini, takım oyunu kurallarını kavramak ve geliştirmek,
  • Takım ruhu ve dayanışma kavramlarını pekiştirmek,
  • Futbolu sevdirmek, eğlenerek spor yapmayı keşfetmek,
  • Bir sporu düzenli olarak sürdürmek. Zihinsel ve bedensel gelişim arasında çok sıkı bir bağ vardır :
    1. Zihinsel ve bedensel gelişim: gençlerimiz gerek fiziksel özelliklerini gerek zihinsel yeteneklerini bir arada ve sağlıklı bir şekilde geliştirmelidirler.
    2. Konsantrasyonun gelişimi: Amaç, hız ve senkronizasyon becerilerini doğru yönlendirmektir. Sporcu yeteneklerini sonuna kadar kullanmayı öğrenmelidir.
    3. Spor etiğini kavramalı, kurallara uygun davranmalıdır.

Uygulamalar :

• Futbol eğitsel kolu öğrencilerimiz yıl boyunca düzenli olarak antrenmanlarını sürdürürler ve çeşitli maç ve turnuvalara katılırlar.
  • Başarılı olan öğrencilerimiz okul takımımıza dahil edilip, çeşitli maç ve turnuvalarda okulumuzu temsil ederler.

Fransızca MUN Kulübü

Model United Nations