Yayın tarihi 13 Eylül 2012

Model United Nations

Sorumlu Öğretmenler : Emilie VIAU GAUDIN

Tanımlama:

Model Birleşmiş Milletler (MUN), insan haklarının gelişimini teşvik etmeyi amaçlayan Birleşmiş Milletler Örgütü konferanslarının simülasyonu niteliğindedir. Model Birleşmiş Milletler çerçevesinde, öğrenciler temsil ettikleri ülkelerin sözcülüklerini üstlenerek, Büyükelçi, Dış İşleri Bakanı, delege rollerini oynarlar. Eğitmenlerinin (MUN danışmanları) eşliğinde katılımcılar, münazaralara hazırlanarak ve ülkeler hakkında araştırmalar yaparak, uluslararası sorunlara çözümler öngörmek zorundadırlar.

Konferanslar süresince katılımcılar, ülkelerine karşılık gelen politikaları en iyi biçimde temsil edebilmek adına çeşitli uzlaşı yollarından yararlanmak durumundadırlar. Bu simülasyonlar, kamusal söylemi, uluslararası politika analizlerini, uluslararası diğer pozisyonların dinlenmesini ve aynı zamanda fikir paylaşımını, çatışmaların çözüme kavuşturulmasını, gerektiğinde ülkelere nota verilmesini ve teknik yazıları içerir. Katılımcı öğrenciler genellikle tüm dünya ülkelerinden gelmektedir.

Hedefler:

• 9.,10. ve 11. sınıf öğrencilerinin adı geçen pozisyonları üstlenmeleri, uzlaşı ve tartışmaya açık bir biçimde Fransızca simülasyonlara hazırlanmaları
  • Fransızca sözlü ve yazılı ifadelerini geliştirmeleri
  • Uluslararası müzakereler sayesinde öğrencilerin, diğer liselerden ve farklı ülkelerden gelen gençlerle kültürler arası iletişimi sağlayarak,görüş alışverişinde bulunmaları
  • Öğrencilerin, gerek Türkiye’de, gerekse dış ülkelerde Fransızca yürütülecek çeşitli konferanslara katılmaları

Uygulamalar :

• Üsküdar Amerikan Lisesi (İstanbul), MUN formasyonuna katılım. Bir önceki oturumu keşfetmek için, buraya tıklayın.
  • Saint-Joseph Lisesi (İstanbul), 5. MFINUE toplantısına (www.mfinue.org) katılım, 28 - 30 Kasım 2014. Öğrencilerimizin katıldığı son konferansı izlemek için, buraya tıklayın.
  • Grenoble, Externat Notre-Dame Lisesi (Fransa), 3. Konferansı’na katılım (www.mfgnu.fr), 26 Şubat - 1 Mart 2015.
  • La Haye (Hollanda) MFNU Konferansına katılım, 26 - 30 Mart 2015. Konferansın internet sitesi için buraya tıklayın.

Robotik Kulübü

Felsefe Kahvesi Kulübü