Yayın tarihi 21 Kasım 2017

Dans Kulübü

Öğretmen: Hande ERMİŞ

Tanım

Dans, hem bedensel ifadeyi sağlayan hem de keyifli bir sanat dalıdır.
Dans Kulübü, öğrencilere her sene farklı bir dans türünü çalıştırır. Sene sonu için hazırlanan, bir ülkeyi tanıtan özel geceye yönelik, seçilen ülkenin danslarını öğretmeyi hedefler. Sene boyunca bu dans çalışılıp, sene sonu gösterisi ve başka festival ve organizasyonlar için performanslar hazırlanır.

Hedefler

• Gösteri hazırlamak;
  • Sevdikleri bir hobiyi bir amaçla birleştirip (gösteri sahnelemek) hem daha iyi yapmalarını sağlamak, hem de sorumluluk duygularını güçlendirmek;
  • Dans edebildiklerini görmelerini sağlayarak özgüvenlerini artırmak;
  • Topluluk önünde dans etme becerisi kazandırmak;
  • Koordinasyon, denge, duruş, dönüş, alan kullanımı çalışmalarıyla beden kullanımı ve farkındalığı kazandırmak.

Uygulamalar

• Sene sonu özel ülke gecesinde gösteri. Geçen seneki "Fascinante Espagne" (Büyüleyici İspanya) gösterisi hakkında bilgi için tıklayın : Dans gösterisi 2017
  • Farklı okullarda gösteriler.

Fransızca MUN Kulübü

Model United Nations