Yayın tarihi 24 Ağustos 2012

Dans Kulübü

Öğretmen: Hande ERMİŞ

Tanımlama :

Eğitsel kolumuz, latin, hip hop, street jazz gibi dansların öğrenilerek koreografi hazırlanması ve topluluk önünde kendini ifade edebilme çalışmalarını kapsamaktadır. Dans kulübümüzün öğrencileri yıl boyunca çok çeşitli kültürel etkinliklerde yer alırlar.

Hedefler:

• Koordinasyon, hareket, alan kullanımı, denge, duruş gibi çalışmalarla vücudumuzu tanımak ve doğru kullanmak,
  • Sahne üzerinde hareket edebilmeyi öğrenmek,
  • Grup içinde ve topluluk önünde dans yeteneklerini ortaya koyabilmek,
  • Estetik bir bakış açısı geliştirmek,
  • Sportif ve sanatsal bir faaliyetin keyfine varabilmek,
  • Sorumluluk almak, (farklı etkinliklere katılarak okulu temsil etmek, gösterilerde yer almak)

Uygulamalar :

Belirli dans adımları ve figürleri öğrenildikten sonra çeşitli müzik parçalarına uygun koreografiler hazırlanır ve gösteri şeklinde sahneye konur.

Dans grubumuz okul içinde gerçekleşen veya diğer eğitim kurumlarının düzenlediği festivallere ve dans yarışmalarına katılarak lisemizi temsil eder. Ders yılı boyunca okuldaki törenlerde yer alır.

Dans grubunun üyeleri kimi zaman okulumuzda atölyeler düzenleyen eğitmenlerin çalışmalarına katılır.

Dans kulübümüz, sene içinde düzenli olarak çalışarak, artık geleneksel hale getirdiğimiz lisemizin "Dans Buluşması" etkinliğinin organizasyonunu gerçekleştirir.
Bu etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıdaki adresleri ziyaret edebilirsiniz.

2012 yılı "Dans Buluşması" için buraya tıklayın

2011 yılı "Dans Buluşması" için buraya tıklayın