Yayın tarihi 1. Aralık 2017

Çevre Kulübü

Öğretmen : Samira NORI
Davetli eğitmenler: WWF (World Wildlife Fund) tarafından davet edilen konuşmacılar

Tanım

Tüm dünyada etkinliğini sürdüren bir INGO olan WWF (World Wildlife Fund), pilot olarak 5 okulda başlattığı kulüp çalışmalarına Türkiye genelinde 100 okulda sürdürmeyi planlıyor. 8 farklı temalı eğitim materyallerini dijital ortamda ve gönüllülerinden destek alarak öğrencilere ulaştırılıyor. Sainte Pulchérie Lisesi çevre kulübü de WWF’yi, çalışan ve gönüllülerini, çevre kulübü etkinliklerinde sene boyunca ağırlıyor ve onlarla ortak projeler geliştiriyor.

Hedefler

• Çocuklar ve gençler doğa problemlerini kitaplardan öğreniyorlar. Bu programla; doğa problemlerini bizlerle beraber çözen, aktif vatandaşlık bilinci gelişmiş doğa elçileri topluluğu oluşturmayı hedefliyoruz.
  • Çocukların ve gençlerin de doğa sorunlarının çözümünde rol oynayabileceklerini, liderlik rolü üstlenerek çevrelerindekilere bu bilinci kazandırabileceklerini görmelerini istiyoruz.

Uygulamalar

• WWF’den lisemize gelen eğitmenlerle evlat edinme programı dahilinde ve diğer temalarda sunumlar gerçekleştiriliyor.
  • Geziler, ziyaretler.
  • Mail, afiş, okulun internet sitesi, eSprit Platformu, etkinlikler (ekolojik beslenme günü, israfa "hayır" günü...) gibi çeşitli yöntemler aracılığıyla lisemizde duyarlılık kampanyaları hazırlamak.

Sainte Pulchérie Lisesi’nin sürdürülebilir yaşam politikalarını keşfetmek için, buraya tıklayın.

Önceki senelerde hayata geçirilen tüm projelerin ve fikirlerin yer verildiği blog için buraya tıklayın.

Fransızca MUN Kulübü

Model United Nations