Yayın tarihi 13 Şubat 2008

Müzik Kulübü

Öğretmen : Luis ERNESTO GOMEZ

Kolombiyalı dansçı bir anne ve Kübalı müzisyen bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Luis Ernesto Gomez Paris’te büyüdü. 1986 yılından bu yana, salsa veya latin caz icra eden müzik gruplarında perküsyon çalmayı sürdürüyor. Kariyerine 16 yaşında, Mayra Valdes Irakere’nin yanında başladı, sonraları "Les Trois Mailletz" adlı Paris caz kulübünde çaldı. Anturo Sandoval, Danny Brillant, Yuri Buenaventura gibi ünlü sanatçılarla çalıştı ve 1998-2005 yılları arasında sanat direktörlüğü yaptı. 1998’de yorumcu, dansçı ve perküsyon sanatçısı eşi Gülseren Yıldırım Gomez ile birlikte Paris’te "Turca" adlı ilk salsa grubunu kurdu. 2005’ten beri yurt içi ve yurt dışında kendi grupları ile çalışmalarına devam ediyorlar. 2011 yılında ise “Luis Ernesto Gomez – Gülseren & LA DESCARGA” isimli latin caz grubunu kurdular.

Tanımlama :

Bu kulüp müziğe ilgi duyan, bir enstrüman çalan veya seslerini kullanmak isteyen öğrencilerden oluşmaktadır.

Hedefler :

• Samimi bir ortamda sanatsal bir faaliyet gerçekleştirmek,
  • Öğrencilerin merakını uyandırmak ve müzik kültürlerini geliştirmek,
  • Sorumluluk alarak çalışmalara katılmak, stres yönetimini öğrenmek : okul ortamındaki bu müzik faaliyetleri çoğu zaman öğrenci için topluluk önünde kendini rahatça ifade edebilme yolunda atılan ilk adımlardır.
  • Bir gruba ait olarak bu grubun içinde varlığını sürdürmek; eğlendirici olmasının yanı sıra müzik, toplumsal ve bireysel bir kimliğin göstergesi, ortak bir buluşma noktasıdır.

Uygulamalar :

Öğrenciler çalışmalarını okulumuzda düzenlenen törenler veya etkinliklerde sergileme olanağını bulurlar, diğer kulüplerle ortak çalışmalar da gerçekleştirirler. Lisemizin kültürel yaşamının içinde yer alarak sanatsal dinamizmin sürdürülmesine destek olurlar. Okul dışında ise festival ve yarışmalara katılarak okulumuzu temsil ederler.

Robotik Kulübü

Felsefe Kahvesi Kulübü