Eğitsel

• Fransızca MUN Kulübü

Sorumlu Öğretmen: Emilie VIAU GAUDIN Tanım: Model Birleşmiş Milletler (MUN), BM konferanslarının lise öğrencileri tarafından öğrenciler için düzenlenenen bir simülasyonudur. Model Birleşmiş Milletler çerçevesinde, öğrenciler temsil ettikleri ülkelerin (...)
  • Felsefe Atölyesi Kulübü

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’ni farklı kılan özelliklerinden biri de okulun felsefe eğitimine verdiği önemdir. Öğretmen : Nimet KÜÇÜK Tanımlama İlk Felsefe Kahvesi, 1992’de Paris’te Marc Sautet ve arkadaşlarının öncülüğünde Bastille Meydanı’ndaki Café des (...)
  • Milföy Dergisi Kulübü

Öğretmen: Minâ AKCEN Tanım Okumanın, araştırmanın, gözlemlemenin, yazmanın ve yazdıklarını paylaşmanın keyfi! İşte bu kısa tanım, 16 yıldır yeni baskılarıyla hep karşımızda ve yanımızda olan Milföy dergimiz için... "Okumak, engin bir denizde sonsuzluğa doğru (...)
  • İngilizce MUN Kulübü

Sorumlu eğitmenler: Betül GÖRGÜLÜ, Sema TOPAK Tanım Model Birleşmiş Milletler (MUN), insan haklarınının gelişimini teşvik etmeyi amaçlayan Birleşmiş Milletler Örgütü konferanslarının simülasyonu niteliğindedir. Model Birleşmiş Milletler çerçevesinde, (...)
  • İngilizce Drama Kulübü

Öğretmenler : Julian BAILLARGUES, Yonca AKYÜREK Tanım Sainte Pulchérie öğrencileri Fransızca kadar İngilizcede de yetkindir. İngilizce Tiyatro Kulübü, hem tiyatroya hem İngilizceye ilgi duyan ve bir oyunun oluşum sürecinde yer almak isteyen öğrencilerden (...)
  • Tasarım Kulübü

Öğretmen : Filiz VELA Tanım Tasarım atölyesi öğrencilerimizin kelimelerle değil, nesneler aracılığıyla hikâyeler yarattığı bir kulüptür. Bu atölye, estetik bakış ve el becerisi istemektedir. Hedef kitlemiz; sadece yetenekli öğrenciler değildir. Atölyemiz, (...)
  • Türkçe Tiyatro Kulübü

Öğretmen: Ezgi DÜZENLİ Tanım Sahneyle, izleyiciyle ama her şeyden önce kendinizle yüzleşeceğiniz, tiyatroyu hem teorik, hem pratik olarak deneyimleyeceğiniz bir kulüp. Hedefler Hem vücut dilini, hem de sözlü dili kullanmak; Disiplinli olmak; Grup (...)
  • Müzik Kulübü

Öğretmen : Luis ERNESTO GOMEZ Kolombiyalı dansçı bir anne ve Kübalı müzisyen bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Luis Ernesto Gomez Paris’te büyüdü. 1986 yılından bu yana, salsa veya latin caz icra eden müzik gruplarında perküsyon çalmayı sürdürüyor. (...)
  • Fransızca Tiyatro Kulübü

Öğretmen: Arzu BİGAT Tanım Fransızca Tiyatro Eğitsel Kolu, öğrencilerin ekip çalışmasını öğrenerek hayal dünyalarını geliştirmelerini ve Fransızca metinlerle çalışarak bu dilde farklı tiyatro tekniklerini öğrenmelerini sağlamaktadır. Hedefler Tiyatronun (...)
  • Dans Kulübü

Öğretmen: Hande ERMİŞ Tanım Dans, hem bedensel ifadeyi sağlayan hem de keyifli bir sanat dalıdır. Dans Kulübü, öğrencilere her sene farklı bir dans türünü çalıştırır. Sene sonu için hazırlanan, bir ülkeyi tanıtan özel geceye yönelik, seçilen ülkenin danslarını (...)
  • Satranç Kulübü

Öğretmen : Sebti BOUABDALLAH Tanım Satranç, iki kişiyle bir satranç tahtası üzerinde oynanan bir tür zeka oyunudur. Oyun 16’sı siyah, 16’sı beyaz olmak üzere toplam 32 taşla, 8x8=64 küçük kareden oluşan kare bir tahtada oynanır. Amaçlar Oyun süresince (...)
  • Matematik Kulübü

Öğretmen : Danièle COMA Tanım Matematik kulübünde öğrenciler matematik dünyasının okul dışındaki boyutları keşfetmek ve keşfettirmek için buluşurlar. Hedefler Okulda matematiğe farklı bir bakış kazandıracak etkinlikler düzenlemek Bu projelerin (...)
  • Basketbol Kulübü

Öğretmen : Filiz ŞAHİN Tanım Basketbol en hızlı ve en yaygın olarak oynanan spor dallarından biri olma özelliğini taşır, oyuna özgü hamlelere ait terimler sporseverler tarafından bilinir. 1891’de ilk uygulaması Kanadalı James Naismith tarafından yapılan ve (...)
  • Fotoğraf Kulübü

Sorumlu Öğretmen : Arnaud ANDRIEU Tanımlama : Öğrencilere fotoğraf sanatının temellerini öğreterek, onlara kendi yöntemlerini oluşturma, fotoğraf yoluyla kendilerini özgürce ifade edebilme olanağını sağlamak. Öğrencilerin Foto röportaja giriş yapmalarını (...)
  • Futbol Kulübü

Öğretmen : Ayhan YILMAZ Tanım : Futbol günümüzde en çok ilgi gören spor dallarından biridir. Takım sporları arasında en geniş çaplı dayanışma, ortak amaç uğruna mücadele ve heyecan gerektiren tür olmasıyla ayrıcalık kazanmıştır. Futbol eğitsel kolunu seçen (...)
  • Masa Tenisi Kulübü

Öğretmen: Aziz ALPARSLAN Tanım Masa tenisi sporuna ilgi duyan ve okul takımımızda görev alan öğrencilerimizin bu spor dalında teknik olarak ilerlemeleri için çalışılır. Hedefler 1- Oyuncunun temel oyun kurallarına ve kullanılan materyellere hakim olması, (...)
  • Çevre Kulübü

Öğretmen : Samira NORI Davetli eğitmenler: WWF (World Wildlife Fund) tarafından davet edilen konuşmacılar Tanım Tüm dünyada etkinliğini sürdüren bir INGO olan WWF (World Wildlife Fund), pilot olarak 5 okulda başlattığı kulüp çalışmalarına Türkiye (...)
  • Sosyal Dayanışma Kulübü

Öğretmen : Işıl KANDOLU Tanım 2015 yılından bu yana okulumuz liselerarası bir proje kapsamında Suriyeli göçmenlerle dayanışma projelerine aktif olarak katılıyor. Bu yıl, daha önceki dayanışma etkinliklerimizle devamlılık halinde, çalışmalarımıza eğitsel klüp (...)

Etkinlik videoları: "Focus"

Lise’de Spor

Spor, liseli gençlerin, geleceğin yetişkinleri olarak kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyan en önemli öğelerden biridir. Sosyalleşme, kaynaşma, (...)

Okul Gezileri

Öğrencilerin Instagram’ı: SPresse