Eğitsel

• Fransızca MUN Kulübü

Sorumlu Öğretmen: Emilie VIAU GAUDIN, Elise KOLB Tanım: Model Birleşmiş Milletler (MUN), BM konferanslarının lise öğrencileri tarafından öğrenciler için düzenlenenen bir simülasyonudur. Model Birleşmiş Milletler çerçevesinde, öğrenciler temsil ettikleri (...)
  • Felsefe Atölyesi Kulübü

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’ni farklı kılan özelliklerinden biri de okulun felsefe eğitimine verdiği önemdir. Öğretmen : Nimet KÜÇÜK Tanımlama İlk Felsefe Kahvesi, 1992’de Paris’te Marc Sautet ve arkadaşlarının öncülüğünde Bastille Meydanı’ndaki Café des (...)
  • Milföy Dergisi Kulübü

Öğretmen: Minâ AKCEN Tanım Okumanın, araştırmanın, gözlemlemenin, yazmanın ve yazdıklarını paylaşmanın keyfi! İşte bu kısa tanım, 16 yıldır yeni baskılarıyla hep karşımızda ve yanımızda olan Milföy dergimiz için... "Okumak, engin bir denizde sonsuzluğa doğru (...)
  • İngilizce Drama Kulübü

Öğretmenler : Julian BAILLARGUES, Yonca AKYÜREK Tanım Sainte Pulchérie öğrencileri Fransızca kadar İngilizcede de yetkindir. İngilizce Tiyatro Kulübü, hem tiyatroya hem İngilizceye ilgi duyan ve bir oyunun oluşum sürecinde yer almak isteyen öğrencilerden (...)
  • İngilizce MUN Kulübü

Sorumlu eğitmenler: Betül GÖRGÜLÜ, Sema TOPAK Tanım Model Birleşmiş Milletler (MUN), insan haklarınının gelişimini teşvik etmeyi amaçlayan Birleşmiş Milletler Örgütü konferanslarının simülasyonu niteliğindedir. Model Birleşmiş Milletler çerçevesinde, (...)
  • Tasarım Kulübü

Öğretmen : Filiz VELA Tanım Tasarım atölyesi öğrencilerimizin kelimelerle değil, nesneler aracılığıyla hikâyeler yarattığı bir kulüptür. Bu atölye, estetik bakış ve el becerisi istemektedir. Hedef kitlemiz; sadece yetenekli öğrenciler değildir. Atölyemiz, (...)
  • TEDx Kulübü

Sorumlu Öğrenci: Hakan URGANCIOĞLU, Nur ERTUĞ Tanım: TED paylaşmaya değer fikirleri dünyaya duyurmak amacıyla kurulmuş bir organizasyondur. TEDx ise bu organizasyona dahil olmadan, toplumda kendi fikirlerini yaymayı amaçlayan insanların düzenlediği (...)
  • Türkçe Tiyatro Kulübü

Öğretmen: Ezgi DÜZENLİ Tanım Sahneyle, izleyiciyle ama her şeyden önce kendinizle yüzleşeceğiniz, tiyatroyu hem teorik, hem pratik olarak deneyimleyeceğiniz bir kulüp. Hedefler Hem vücut dilini, hem de sözlü dili kullanmak; Disiplinli olmak; Grup (...)
  • Psikoloji Kulübü

Psikoloji Kulübüne katılmak isteyen öğrenciler, işe bir motivasyon mektubu hazırlayıp danışman öğretmene göndererek başlar. Mektuplar değerlendirildikten sonra başvurular arasından uygun görülen adaylar kulübe kabul edilir. Öğretmen : Egemen TUNAR Tanımlama: (...)
  • Fransızca Tiyatro Kulübü

Öğretmen: Arzu BİGAT Tanım Fransızca Tiyatro Eğitsel Kolu, öğrencilerin ekip çalışmasını öğrenerek hayal dünyalarını geliştirmelerini ve Fransızca metinlerle çalışarak bu dilde farklı tiyatro tekniklerini öğrenmelerini sağlamaktadır. Hedefler Tiyatronun yanında (...)
  • Müzik Kulübü

Tanımlama : Bu kulüp müziğe ilgi duyan, bir enstrüman çalan veya seslerini kullanmak isteyen öğrencilerden oluşmaktadır. Hedefler : Samimi bir ortamda sanatsal bir faaliyet gerçekleştirmek, Öğrencilerin merakını uyandırmak ve müzik kültürlerini (...)
  • Satranç Kulübü

Öğretmen : Sebti BOUABDALLAH Tanım Satranç, iki kişiyle bir satranç tahtası üzerinde oynanan bir tür zeka oyunudur. Oyun 16’sı siyah, 16’sı beyaz olmak üzere toplam 32 taşla, 8x8=64 küçük kareden oluşan kare bir tahtada oynanır. Amaçlar Oyun süresince (...)
  • Circle-up

Sorumlu Öğretmen: Çağla Yazıcı Tanım: Circle-Up programı öğrencilere, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin ve girişimciliğin, sosyal fayda ve inovasyon çatısı altında birleştirildiği bir deneyim sunmaktadır. Okul ile iş dünyası arasında organik bir bağ kuran (...)
  • Basketbol Kulübü

Öğretmen : Filiz ŞAHİN Tanım Basketbol en hızlı ve en yaygın olarak oynanan spor dallarından biri olma özelliğini taşır, oyuna özgü hamlelere ait terimler sporseverler tarafından bilinir. 1891’de ilk uygulaması Kanadalı James Naismith tarafından yapılan ve (...)
  • Futbol Kulübü

Öğretmen : Ayhan YILMAZ Tanım : Futbol günümüzde en çok ilgi gören spor dallarından biridir. Takım sporları arasında en geniş çaplı dayanışma, ortak amaç uğruna mücadele ve heyecan gerektiren tür olmasıyla ayrıcalık kazanmıştır. Futbol eğitsel kolunu seçen (...)
  • Masa Tenisi Kulübü

Öğretmen: Aziz ALPARSLAN Tanım Masa tenisi sporuna ilgi duyan ve okul takımımızda görev alan öğrencilerimizin bu spor dalında teknik olarak ilerlemeleri için çalışılır. Hedefler 1- Oyuncunun temel oyun kurallarına ve kullanılan materyellere hakim olması, (...)
  • Çevre Kulübü

Öğretmen : Seval ARAS Davetli eğitmenler: WWF (World Wildlife Fund) tarafından davet edilen konuşmacılar Tanım Tüm dünyada etkinliğini sürdüren bir INGO olan WWF (World Wildlife Fund), pilot olarak 5 okulda başlattığı kulüp çalışmalarına Türkiye genelinde (...)
  • Sosyal Dayanışma Kulübü

Öğretmen : Işıl KANDOLU Tanım 2015 yılından bu yana okulumuz liselerarası bir proje kapsamında Suriyeli göçmenlerle dayanışma projelerine aktif olarak katılıyor. Bu yıl, daha önceki dayanışma etkinliklerimizle devamlılık halinde, çalışmalarımıza eğitsel klüp (...)
  • Fen Bilimleri Kulübü

Sorumlu öğretmen : Thami Buhari Tanım Fen Bilimleri Kulübü 2018 Eylül ayından bu yana Sainte Pulchérie öğrencilerine okul etkinlikleri çerçevesinde bilim dünyasını tanıtmayı amaçlıyor. Biyoloji, kimya, fizik ve teknoloji konuları etrafında Fen Bilimleri (...)

Etkinlik videoları

Lise’de Spor

Spor, liseli gençlerin, geleceğin yetişkinleri olarak kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyan en önemli öğelerden biridir. Sosyalleşme, kaynaşma, (...)

Okul Gezileri

Öğrencilerin Instagram’ı: SPresse