Eğitsel

• Robotik Kulübü

Bu kulübe katılım gönüllülük temeline dayanmaktadır. Kayıt yaptıran öğrenciler, bütün bir yıl boyunca etkinliklere katılımı taahhüt etmelidir. Öğretmen: Abidin ZENGİNLER Tanımlama: Robotik, robotlarla ilgilenen bir bilim dalıdır. Mekanik, bilişim, (...)
  • Caz Korosu Kulübü

Öğretmenler: Masis ARAM GÖZBEK ve Efe ÇALIMLI 2006’da, Masis Aram Gözbek, Alexander Markov’un ‘Rock Concerto’ eserinin sahnelenişinde, öndeki rock grubuyla klavye çaldı. 2007’de, A Cappella caz icra eden BÜMK Caz Korosu’nun şefliğini üstlendi. 2008 yılında (...)
  • Fransızca MUN Kulübü

Sorumlu Öğretmenler : Emilie VIAU GAUDIN Tanımlama: Model Birleşmiş Milletler (MUN), insan haklarının gelişimini teşvik etmeyi amaçlayan Birleşmiş Milletler Örgütü konferanslarının simülasyonu niteliğindedir. Model Birleşmiş Milletler çerçevesinde, (...)
  • İngilizce MUN Kulübü

Sorumlu eğitmenler: Betül GÖRGÜLÜ, Sema TOPAK ve Yonca AKYÜREK Tanımlama: Model Birleşmiş Milletler (MUN), insan haklarınının gelişimini teşvik etmeyi amaçlayan Birleşmiş Milletler Örgütü konferanslarının simülasyonu niteliğindedir. Model Birleşmiş Milletler (...)
  • Tasarım Kulübü

Öğretmen : Filiz VELA Tanımlama : Tasarım atölyesi öğrencilerimizin kelimelerle değil, kumaşlar ve objeler aracılığıyla hikayeler yarattığı bir kulüptür. Bu atölye, estetik bakış ve el becerisi istemektedir. Çalışmalar okulmuzun "tavan arası"nda yapılır. (...)
  • Türkçe Tiyatro Kulübü

Öğretmen : Zeynep Su KASAPOĞLU Tanımlama : Sahneyle, izleyiciyle ama her şeyden kendinizle yüzleşeceğiniz, tiyatroyu hem teorik, hem pratik olmak üzere deneyimleyeceğiniz bir kulüp. Hedefler : Hem vücut dilini, hem de sözlü dili kullanmak Disiplinli (...)
  • Fransızca Tiyatro Kulübü

Öğretmenler : Arzu BİGAT, Julian BAILLARGUES Tanımlama : Fransızca Tiyatro Eğitsel Kolu öğrencilerin, ekip çalışmasını öğrenerek hayal dünyalarını geliştirmeleri ve Fransızca metinlerle çalışarak bu dilde, farklı tiyatro tekniklerini öğrenmelerini sağlamaktadır. (...)
  • Dans Kulübü

Öğretmen: Hande ERMİŞ Tanımlama : Eğitsel kolumuz, latin, hip hop, street jazz gibi dansların öğrenilerek koreografi hazırlanması ve topluluk önünde kendini ifade edebilme çalışmalarını kapsamaktadır. Dans kulübümüzün öğrencileri yıl boyunca çok çeşitli (...)
  • Milföy Dergisi Kulübü

Öğretmenler: Minâ AKCEN Tanımlama: 1990 yılında kurulmuş olan Miföy Kulübü’nde o tarihten bu yana "küçük gazeteciler" aynı adla çıkan dergide yazılarını diğer lise öğrencileriyle paylaşmaktadırlar. Hedefler: Miföy Kulübü’nün amacı, gençleri onları çevreleyen (...)
  • Fotoğraf Kulübü

Sorumlu Öğretmen : Arnaud ANDRIEU Tanımlama : Öğrencilere fotoğraf sanatının temellerini öğreterek, onlara kendi yöntemlerini oluşturma, fotoğraf yoluyla kendilerini özgürce ifade edebilme olanağını sağlamak. Öğrencilerin Foto röportaja giriş yapmalarını (...)
  • Montaj Dublaj Kulübü

Sainte Pulchérie Lisesi bu yıl yepyeni ve yaratıcı bir kulüp açtı: Dublaj Kulübü! Öğrenciler, okulumuz tarafından tasarlanan bu kulüpte teatral teknikleri, seslerini ve kimi sahneler için Fransızcalarını kullanarak dublajın teknik yönünü deneyimleyecekler. (...)
  • Müzik Kulübü

Öğretmen : Luis ERNESTO GOMEZ Kolombiyalı dansçı bir anne ve Kübalı müzisyen bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Luis Ernesto Gomez Paris’te büyüdü. 1986 yılından bu yana, salsa veya latin caz icra eden müzik gruplarında perküsyon çalmayı sürdürüyor. (...)
  • Satranç Kulübü

Öğretmen : Sebti BOUABDALLAH Tanımlama : Satranç, iki kişiyle bir satranç tahtası üzerinde oynanan bir tür zeka oyunudur. Oyun 16’sı siyah, 16’sı beyaz olmak üzere toplam 32 taşla, 8x8=64 küçük kareden oluşan kare bir tahtada oynanır. Oyunda amaç karşı (...)
  • Basketbol Kulübü

Öğretmen : Filiz ŞAHİN Tanımlama : Basketbol en hızlı ve en yaygın olarak oynanan spor dallarından biri olma özelliğini taşır, oyuna özgü hamlelere ait terimler sporseverler tarafından bilinir. 1891’de ilk uygulaması Kanadalı James Naismith tarafından (...)
  • Futbol Kulübü

Öğretmen : Ayhan YILMAZ Tanım : Futbol günümüzde en çok ilgi gören spor dallarından biridir. Takım sporları arasında en geniş çaplı dayanışma, ortak amaç uğruna mücadele ve heyecan gerektiren tür olmasıyla ayrıcalık kazanmıştır. Futbol eğitsel kolunu seçen (...)
  • Masa Tenisi Kulübü

Öğretmen: Aziz ALPARSLAN Tanımlama: Kulübümüz, yeni başlayan öğrencilerimize bu sporun temel kavramlarını ve tekniğini öğretmeyi amaçlamaktadır. Hedefler: 1- Oyuncunun temel oyun kurallarına ve kullanılan materyellere hakim olması, 2- Temel hamle ve (...)

Etkinlik videoları: "Focus"

Lise’de Spor

Spor, liseli gençlerin, geleceğin yetişkinleri olarak kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyan en önemli öğelerden biridir. Sosyalleşme, kaynaşma, (...)

Okul Gezileri

Öğrencilerin Instagram’ı: SPresse