Yayın tarihi 25 Haziran 2019

Ön Kayıtlarla İlgili Bilgilendirme

Önkayıt işlemleriyle ilgili genel bilgilendirme.

Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesinde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı öğrenci kayıt kabul işlemleri öğrencilerin,

• Millî Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik 1 Haziran tarihinde yapılacak Merkezî Sınav LGS’de (Liselere Giriş Sınavı) aldıkları puan olan MSP (Merkezî Sınavı Puanı) temel alınarak,
  • Özel Okullar Kayıt Koordinasyon Komisyonu kararları doğrultusunda oluşturulacak kayıt-kabul kılavuzu esasları ve kayıt takvimi dikkate alınarak,
  • taban puan ilanı ve ön kayıt-kesin kayıt yoluyla yapılır.

Sainte Pulchérie Kayıt-kabul kılavuzu, 2019 LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunun yayınlanmasının ardından, kılavuza uygun olarak hazırlanan kayıt takviminin belirlenmesinden sonra yayınlanacaktır.

ÖNKAYIT İŞLEMLERİ

• Belli bir önkayıt-kayıt döneminde duyurulan taban puan ve üzerinde puana sahip olan öğrencilerin önkayıt işlemleri online olarak veya "kayıt bölümü"nde yapılır.
  • Önkayıt linki sadece önkayıt dönemlerinde aktif olur.
  • Öğrenciye ait bilgiler sadece puan kontrolü için kullanılır, başka kurum veya kişilerle paylaşılmaz.
  • Öğrencinin puanları Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sonuç sitelerine girilerek kontrol edilir.
  • Bilgi amaçlı veri girişi yapan veli, bu kontrolün yapılmasını, puan yeterli/geçerliyse önkayıt döneminde öğrencinin adının okulun internet sitesinde ilgili önkayıt listesinde görünmesini, kayıt gerçekleşirse öğrencinin adının kayıtlı öğrenci listesinde görülmesini kabul etmiş sayılır.

Önkayıt sırasında

Öğrencinin

• Nüfus bilgilerinin,
  • Merkezî sınav puanının,
  • Bitirdiği ortaokulun, 8.sınıfta okuduğu şube ve okul numarasının

Velinin

• TC Kimlik No,
  • Adı Soyadı,
  • E-posta adresi
  • Telefon numarasının
  • sisteme girilmesi gereklidir.

Beyan edilen bilgiler e-okul veli bilgilendirme sisteminden kontrol edilir, bilgiler doğru, öğrencinin puanı taban puana eşit veya üzerinde ise önkayıt onaylanır ve öğrenci önkayıt listesine alınır; veli e-posta ile bilgilendirilir.

• Önkayıt işleminin farklı dönemlerde yinelenmesi söz konusu olursa, onay işlemi anında gerçekleşecektir.
  • Her önkayıt döneminin sonunda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin isimleri ve varsa yedek liste internet sitesinde yayınlanır.
  • Önkayıt ücretsizdir.
  • Kız ve erkek öğrenciler için tek puan açıklanır.
  • Her önkayıt sadece yapıldığı dönem için geçerlidir. Gerektiğinde önkayıt veli tarafından yenilenmelidir.
  • Önkaydı tamamlanmış, kayıt sırası gelmiş öğrencinin kayıt işlemi ilgili kayıt zamanında tamamlanmadığında öğrenci o dönem için kayıt hakkını kaybeder.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Hazırlık sınıfı kontenjanı 92 öğrencidir.

2019-2020 Güncel Kesin Kayıt Listesi

2019-2020 Ön Kayıt ve Kayıt Tablosu