Yayın tarihi 10 Ocak 2018

Şile’deki Yeşil Okulumuz

Şile’deki Bahçemizi Ekme Zamanı

Sürdürülebilir kalkınma eğitimi öğretim projemizin temel bir boyutudur. Öğrencileri, sürekli değişen dünyamızda ekolojik sorumluluk bilinciyle yetiştirmek önceliklerimiz arasındadır. İşte bu yüzden Şile’de Yeşil Okulu kurduk. Dört senelik yoğun bir hazırlık sürecinden sonra Şile’deki Yeşil Okul kapılarını 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilerimize açtı.

Şile’deki Yeşil Okul, Ubeyli Mahallesi, Göksu köyünde bulunuyor. Bu küçük okul, köyün nüfus kaybetmesinden dolayı kapatılmadan önce ilkokul olarak kullanılıyordu.

Sainte Pulchérie bu okul binasını değerlendirerek, çevreye duyarlı bir öğretim projesinin uygulama mekanı haline getirdi. Bürokratik boyutun çözümlenmesinin ardından, bina tamamen restore edildi, iç ve dış mekanlar ve bahçe elden geçirildi. Son iki senedir düzenli olarak Çevre Kulübünden öğrenci gruplarını ağırlayan Yeşil Okul’un bugünkü çehresini almasında öğrencilerin de payı var çünkü onlar da temizlik, bahçe düzenlemesi, ağaç dikimi gibi çeşitli işlere katıldılar... Bu çalışmalar, "Ovacık Kadın Tohum Derneği" ve köy sakinleri gibi yerel dernek ve grupların katkısıyla gerçekleştirildi.

Şile’deki Yeşil Okul projesinin hedefleri:

• Yaşam tarzımız ve çevrenin korunması hakkında düşünmek;
  • Dersleri saha çalışmalarıyla destekleyen ve uygulamalarla pekiştiren bir ortama taşımak;
  • Ayrıcalıklı bir mekanda dil ve tiyatro stajları düzenlemek;
  • Doğaya açık bir pencere ve doğa dostu tarım hakkında duyarlılık sağlamak;
  • Kent yaşantısını köy yaşantısıyla buluşturmak: yerel dokuyu keşfetmek ve sosyal dayanışma projeleri gerçekleştirmek;
  • Öğrencilere toprakta çalışmanın keyfini aşılamak;
  • Sağlıklı beslenme ve hayatın avantajları hakkında bilinçlendirme;
  • Bireysel otonomi seviyesini arttırmak.

Şimdi artık kendi bahçemizi ekip biçebiliyoruz, tıpkı Voltaire’in ünlü felsefi masalında denildiği gibi!

Sainte Pulchérie Lisesi olarak, 9. sınıflar müdiresi Mme Güler’e son dört senedir bu projeyi gerçekleştirmek için verdiği emekler dolayısıyla teşekkür ederiz.

Müdürün Mesajı

Kısaca Sainte Pulchérie Lisesi