Yayın tarihi 13 Mayıs 2017

Müdürün Mesajı

Bahçemizi yeşertmeyi bilmek...

Değerli Veliler,

Eğitim tıpkı bahçıvanlık gibi sabır, dikkat, önsezi gerektirir : eğitimciler ve aileler bahçelerinin yeşermesini memnuniyetle izlemeye geçmeden evvel, iyi tohumlar ekmeli, büyümekte olan bitkiye bir anlam kazandırmalı, onu korumalı ve güvenle meyveleri toplamalıdır. Voltaire’in projesini devam ettirmek için "Bahçemizi yeşertmeliyiz" ve Aydınlanma’ya adımızı yazdırmalıyız. Lisemiz, öğrencilerine sağlam bir bilgi temeliyle birlikte düşünmeye dayalı bir kültür, eleştirel bakış açısı ve akılcı yaklaşım, ayrıca çalışma zevki, çaba ve disiplin aşılamaktadır. Sainte Pulchérie Lisesi’nin bir ayrıcalığı da, çeşitli projeler, eğitim amaçlı geziler, alanında uzman kişilerle buluşmalar ve kurum içinde gerçekleştirilen zengin kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla bilgiyi bir perspektife yerleştirmektir.

Herkesin kendi özünü yeşertebilmesi, insani değerlerden beslenmesini arzu ediyoruz. Bunu gerçekleştirmek için, öğrencilerimizi sanata karşı duyarlılaştırıyor, hayallerini renklendirmeye çalışıyor, kişisel gelişimin bir parçası olan ilham ve ifade olanaklarını kolaylaştırıyoruz.

Bu eğitim gençlere, ihtiyaçlarını belirlemeleri adına kendilerini daha iyi anlama, tanıma ayrıca kişilik ve şahsiyetlerini geliştirebilmelerine yardımcı olacak yeteneklerini açığa çıkarmayı öğretmeyi hedefliyor.

Öğrencilerin içinde yaşadıkları Fransızca, Türkçe ve İngilizce’den oluşan üç dilli çevre yeni birlikteliklere, meraklara ve değişimlere son derece elverişlidir. Öğrenciler, birçok kültürden ve ülkeden gençlerle tanışarak, bağ kurmayı ve ayak uydurmayı öğrenirler. Öte yandan kendileriyle aynı şansa sahip olmayanlarla insanca ve kardeşçe ilişkiler yürütmeyi ve onlar için harekete geçmeyi, çalışmayı da bilirler.

"Bahçesini yeşertmek" aynı zamanda doğal ortamını dönüştürmeye çalışmak, dünyayı hissedilir bir şekilde değiştirmeye, toplumu tanımaya çabalamaktır. Öğrencilerimiz; geleceğin liderleri, 21. yüzyılın sorunlarıyla baş etmeyi bilmelidir. Öğretmek aynı zamanda gelişim için kendini eğitime adamaktır. Öğrencileri çağdaş toplumun sorunları üzerine düşündürebilmeyi umut ediyoruz. “Yerel hareketin, küresel düşünmek” anlamına geldiğinin bilincindeyiz. Hedefimiz, okuluna karşı duyduğu sorumluluğun, onu şehre duyacağı sorumluluğa hazırlayan ve geleceğini kendi inisiyatifleriyle oluşturan, kendi elinde tutan gençler yetiştirmektir. Böylelikle öğrenciler, yaratıcılıklarını geliştirerek kendi projelerinin mimarı olmaktadırlar.

Eğitimle ilgili bu "iddia" yersiz değildir. Kanıtı da, Galatasaray Üniversitesi iç sınavı sonuçlarından olduğu kadar, YGS-LYS’den ve yurt dışında yüksek öğrenim gören öğrencilerimizin parlak başarılarından anlaşılmaktadır.

Sizleri internet sitemizi gezmeye, eğitim kadromuzun ekip çalışmalarını keşfetmeye ve projelerimizin tamamı hakkında bilgilenmeye davet ediyorum.

Alexandre Abellan
Sainte Pulchérie Lisesi Müdürü