Yayın tarihi 22 Mayıs 2017

"FrancEducation" Unvanı

Fransız Devleti, Türkiye’deki Fransız Okulları Federasyonu’nun altı saygın lisesinin çalışmalarını ödüllendirmek üzere bu okulları "FrancEducation" niteliği taşıyan kurumlar listesine alarak onurlandırmıştır.

“FrancEducation” ABD’den Avusturalya’ya, Finlandiya, Şili veya Çek Cumhuriyeti’nde, tüm dünyada en verimli çalışmaları gerçekleştiren Fransız liselerine atfedilen bir unvan, bir markadır.

Türkiye’deki ayrıcalığımızı memnuniyet ve gururla dile getirebiliriz :

Dünyada 158 okul, çalışmalarıyla bu unvana layık görülmüştür. Bu 158 okul tüm dünyada eğitim kaliteleriyle öne çıkmakta ve bu okullar içerisinde yer alan Türkiye’deki okullarımız Fransız dili ve kültürünün eğitimini mükemmel bir şekilde gerçekleştiren kurumlar olma özelliğine sahiptirler.
İstanbul’da : Notre Dame de Sion, Saint Benoit, Saint Joseph, Saint Michel, Sainte Pulchérie; İzmir’de : Saint Joseph.

Bu unvan sadece bir onur ödülü değildir. Fransız öğrencilerin okuduğu Fransız liselerine yönelik değildir, bulundukları ülkelerin gençlerine hizmet veren okulların eğitimini değerlendirir, Fransız Devleti ile dünya üzerine yayılmış olan seçkin Frankofon kurumlar arasında ayrıcalıklı bir bağ yaratır, çalışmaların devamını ve gelişimini sağlar.

"FrancEducation" markası Fransız Devleti tarafından şöyle tanımlanmaktadır :
“FrancEducation” milli eğitimlerinin çerçevesi içinde kalmayı sürdürerek bir yandan da Fransız dili ve kültürünün ışıldamasına katkısı büyük olan yabancı okulları niteleyen bir özelliktir. Öğrencilerine üst düzeyde Fransızca öğrenme fırsatı veren ve birçok dersi bu dilde görmelerini sağlayan bu kurumların çalışmalarının takdiridir. Böylece, bu unvanın temel görevi iki dilde mükemmel bir eğitimi teşvik etmek ve desteklemektir.

Bu kalite markasına hak kazanan kurumlar, bakanlık bünyesindeki bir danışma komitesinin görüşleri ışığında, dışişleri bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Komisyon dışişleri bakanlığı, milli eğitim bakanlığı, dış ülkelerde Fransızca eğitimden sorumlu kurum ve laik Fransız misyonunun temsilcilerinden oluşmaktadır."

"FrancEducation" diplomalarının takdim törenini keşfetmek için, buraya tıklayın.
Ve Paris’te Aralık 2014 tarihinde düzenlenen konferans için, buraya tıklayın.

Müdürün Mesajı

Kısaca Sainte Pulchérie Lisesi