Sanat ve Spor
Yayın tarihi 13 Ağustos 2014

Değerlerimiz

Lisede geçirdikleri beş yıl boyunca öğrencilerimiz entelektüel olarak gelişirken, aynı zamanda kişiliklerini de oluşturuyorlar. Bilgi edinme yeri olan okul, öğrenciyi insani değerler hakkında düşünmeye de sevk etmelidir. Kurum projemizde öne çıkardığımız beş temel değerimiz lisede okul yaşamıyla bütünlük arz eder.

Etik ve Estetik Güzellik

Güzellik görünüşle sınırlandırılamaz. Kurumumuzun bütününde ve dersler boyunca vurgulanan güzellik, estetik ve ahlaki bir anlam arayışıdır. Öğrencilerin farklı dersler yoluyla zarafet, derin düşünme ve uyum kabiliyeti geliştirmelerini sağlamak temel hedefimizdir. Entelektüel ve ahlaki açıdan yüksek bireyler yetiştirme amacıyla, kendi cevherini keşfetmesi için her öğrencinin önünü açarız. Estetik duyarlılığın donattığı bir ortamda öğrenim görmek, öğrencilerin estetik kültür ve duyarlılık geliştirmelerine olanak tanır. Sainte Pulchérie Lisesi öğrencileri, düşünceyi ve bedeni birbiriyle barıştıran ruhun asaletiyle yetişir.

İyilik

İyilik çok genel geçer bir kelime ancak lisemizde tam olarak anlamına kavuşan bir kavram. İyilik, tüm eğitim topluluğunun herkese gösterdiği kucaklayıcı tutum ile gerçekleşir. Öğrencilere nezaket ve özen gösterme arzumuz, onlara günün her saatinde kulak verişimizle, onları dinleyerek, sabır, saygı ve empati göstermemiz sayesinde açıkça hissedilmektedir. Her bireyin diğerinden farklı olduğunun bilincine varmak, hata yapma hakkı tanımak, görüş alış verişini ve diyaloğu teşvik etmek, savunduğumuz değerlerdir. Eğitimde seçtiğimiz yol, alçakgönüllülük, özsaygı ve diğerlerine karşı saygı geliştirerek, kardeşlik atmosferinde öğrenmektir.

Yaratıcılık

Okulumuzdaki yaratıcılığın kökeni yenilikçi ve cesur öğretmen kadromuzdur. Öğrenciler ve öğretmenler hep birlikte keşfederek, bilginin yolunda el ele yürüyerek ilerlerler. Öğretmenlerin aşıladığı coşku hayal gücüne yer açar ve motivasyonu yükseltir. Kolektif yaratıcılığın verdiği güçle donattığımız öğrenci, her türlü yeniliğin gerektirdiği riskleri almaktan korkmaz.

Disiplin

Okulumuzun tarihine dayanan disiplin, kurumun temel taşlarından biri olmaya devam etmektedir. Bu süreklilik arzumuz, doğal olarak, gayret, başarı beklentisi, titizlikte istikrar, verilen söze sadakat gibi güçlü değerleri içermektedir. Disiplin diğer değerlerle birleştiğinde, öğrencilerimiz toplum yaşamına ve organizasyonuna saygıyı içselleştirir, dolayısıyla gerçek bir yaşam disiplini edinirler. Yardımseverlik ve iyilik değerleriyle birlikte dengeye ulaşılır. Böylece öğrenme süreçleri, gerçek bir rehberli otonomi çerçevesinde ilerler.

Angajman ve cesaret

Kişinin bütün varlığıyla kendini gerçekleştirmesi, kendi performansını geliştirmesi veya güçlendirmesi, onu özünden uzaklaştırabilecek frenleri, sınırları, inançları ve korkuları keşfetmeyi de gerektirir. Sainte Pulchérie Lisesi’nde, gençlerimizin, potansiyellerini ve hayallerini gerçekleştirmeye cesaret eden, kendilerini daha iyi nasıl gerçekleştireceklerini keşfetmeye açık bireyler olmalarını istiyoruz. Onlara meydan okuyan dönüşümlerle ve zorluklarla daha iyi baş etmeyi öğretiyoruz. Böylece Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izlediği yoldan gidiyoruz. Öğrencilerimizi angajman, girişimcilik, risk ve sorumluluk alma kültürüyle yetiştiriyoruz. Bu nedenle, birey olarak hayatları boyunca güçlü bir irade, dünyaya açılım, yaratıcılık, yenilik, öz değişim ve risk alma arzusuyla yeni deneyimlere yelken açacaklar.

Müdürün Mesajı

Kısaca SP