Yayın tarihi 27 Ocak 2017

Umuda İlmek

Sürdürülebİlİr Yaşam

Beş yıldır Sainte Pulchérie Lisesi ve öğrencileri, kadının toplumsal yaşamdaki yeri, ona uygulanan şiddet, kızların eğitimi, zorla küçük yaşta yapılan evlilikler üzerine toplumda farkındalık yaratan projeler hayata geçiriyor. Bu kapsamda bu yıl Suriye’den gelerek ülkemizde yaşam savaşı veren mülteci kadınları daha yakından tanımak, anlamak ve onlarla paylaşımda bulunmak için bir proje başlatıldı.

Zor koşullarda yaşam mücadelesi vermek, hiç tanımadığın bir ülkeye uyum sağlamaya çalışmak, sessiz çığılığını paylaşma duygusu ya da içinde bulunduğun durumdan kurtulma arzusu….

Daha niceleri eklenebilir bu duygulara, istesek de çabuk çareler bulamayız ne yaşanmış travmalara ne de içinde bulunulan zor koşullara, ve bir de kadın olmak tüm bu şartlar altında…

Bu yıl Dünya Kadınlar Günü kapsamında başlattığımız projemizde tüm 10. sınıf öğrencilerimizin katkısıyla ilmek ilmek umut dokumak için dev bir battaniye örmek üzere ilk adımları attık. Suriyeli Mülteci kadınlarla yapılan örgü atölyesinde tüm 10. sınıf öğrencilerimiz örgü örmeyi öğrendi. Öğretmeni ve öğrencisiyle, emek ile hazırlanacak rengarenk battaniyeler Halep’de yardım bekleyenlere ulaştırılacaktır.

Paylaşmanın memnuniyeti ile hem emekler birleşecek hem de mülteci kadınların yaşamlarına bir ışık tutularak toplumda farkındalık yaratılacaktır.

Daha fazla bilgi için buraya tıklayın

"Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" Projesi

Aydın Zihinler İçin Kucak Dolusu Kitap

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Lape’nin Küçük Postacıları

Michal Bardavid ile Söyleşi

Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Projesi

Köprüköy’de Cumhuriyet Bayramı

Sınıflar Şile’deki Yeşil Okulumuzu Keşfettiler

Sosyal Sorumluluk Çalışmaları "Barış Ağacı" İle Ödüllendirildi!

"Umuda İlmek" Projemiz CNN Türk’te!

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Lape’nin Küçük Postacıları

"Anadolu’da Bir Kızım Var" kampanyasına destek olun!

Sainte Pulchérie/Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İş Birliğiyle