Yayın tarihi 15 Nisan 2017

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Sürdürülebİlİr Yaşam

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hayata geçirdiğimiz "Umuda İlmek" projesi kapsamında 10. sınıf öğrencilerimiz Halep’e göndermek üzere devasa bir battaniye ördüler. Öğrencilerimiz, iki aylık süreçte tamamladıkları battaniyeyi 19 parça halinde Kızılay aracılığıyla barışı ve halkların dostuluğunu ifade ettikleri mesajlarla birlikte savaş mağduru Suriyeli kardeşlerine gönderdiler.

Suriye’den ülkemize gelerek yaşam savaşı veren kadınları daha yakından tanımak, anlamak ve onlarla paylaşımda bulunmak için hayata geçirdiğimiz bu proje, mülteci sorunlarını sadece dinleyerek veya konuşarak değil aynı zamanda emek vererek onları düşündüğümüzü hissettirmeyi amaçlamaktadır.

Her öğrencinin emeğinin yer aldığı, hem yürekleri hem de vücutları ısıtacak bu battaniyeyi proje konuklarımız olan Suriyeli mülteci kadınlarla birlikte aynı projenin adı gibi ilmek ilmek umutla dokuduk. Projemize paydaş olan Yeni Nesil 2000 İlk Okulu öğrencileri de duygularını küçük renkli keçeler üzerine resmettiler. Her türlü ön yargıdan uzak, tamamen insan odaklı ve insanca yaşama ilkesini ön plana çıkaran bir bilinçle halklar arası dostluğun örneğini sergilediler.

10 Mart’ta düzenlenen panelde gazeteci Mehveş EVİN, KAMER Vakfı Başkanı Nebahat AKKOÇ ve okulumuz mezunu milletvekili Selina DOĞAN’la öğrencilerimiz şiddet dilinin toplumda yarattığı olumsuz etkiler, mültecilerin koşulları ve toplumsal bağlamda verilebilecek destekler, savaşın özellikle çocuklar üzerinde yarattığı etkiler, içinde bulunulan şartlarla ilgili istatistiki bilgiler ve gençler aracılığıyla toplumda yaratılacak farkındalık üzerine konuştular. Konuşmacılar, ülkelerini terk etmek zorunda olan mültecileri dinleyip anladığınızı söylemenizin dahi ne kadar kıymetli olduğunu vurguladılar.

Sainte Pulchérie Lisesi olarak atılan tüm adımların toplumsal duyarlılığı destekleyerek barış ve kardeşlik bilincini güçlendirmesini diliyoruz.

Projeye katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimiz ile Suriyeli konuklarımıza teşekkür ederiz.

Proje ile ilgili CNN Türk’te yayımlanan haber izlemek için buraya tıklayınız.

Daha fazla bilgi için buraya tıklayın

"Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" Projesi

Aydın Zihinler İçin Kucak Dolusu Kitap

Umuda İlmek

Lape’nin Küçük Postacıları

Michal Bardavid ile Söyleşi

Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Projesi

Köprüköy’de Cumhuriyet Bayramı

Sınıflar Şile’deki Yeşil Okulumuzu Keşfettiler

Sosyal Sorumluluk Çalışmaları "Barış Ağacı" İle Ödüllendirildi!

"Umuda İlmek" Projemiz CNN Türk’te!

Umuda İlmek

Lape’nin Küçük Postacıları

"Anadolu’da Bir Kızım Var" kampanyasına destek olun!

Sainte Pulchérie/Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İş Birliğiyle