Yayın tarihi 28 Ekim 2016

Öğrencilerimiz Köprüköy’e Umut Oldu

Sürdürülebİlİr Yaşam

Dördüncü kez, ihtiyaç sahibi bölgelerle dayanışma içinde olan öğrencilerimiz, kütüphane oluşturmak amacıyla bir okula gittiler. Bu yıl Kırıkkale bölgesindeydiler.

"Aydınlık Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap" projesi okulumuza yaptığımız bağış çağrıyla gerçekleşmektedir. Bu yıl da öğrencilerimiz güzel bir cömertlik örneği göstererek sınıflara konulan kolilerde yaklaşık 2400 kitap toplamışlardır. 10. sınıflardan 20 ve 11. sınıflardan 4 öğrencimiz bu kitapları Kırıkkale yakınlarında kütüphanesi olmayan bir okula götürmüştür.

Öğrencilerimiz bu deneyimle ilgili duygularınız paylaşıyorlar:

"Yolculuğumuza 3. dersin sonunda havalimanına giderek başladık. Hepimiz çok heyecanlıydık. Çocukların tepkilerini, bizi nasıl karşılayacaklarını merakla bekliyorduk. Yolculuğumuz çok güzel geçti. Anayoldan giderken alışık olmadığımız bir bitki örtüsüyle karşılaştık Orta Anadolu’nun kurak ve çorak bitki örtüsünü gözlemlemekle beraber vatanımızın engin topraklarını görünce bir kere daha duygulandık ve vatanı kucaklamanın gururunu yaşadık. Köprü köyündeki, Köprü İlk ve Ortaokuluna yaklaşırken yol yorgunluğunu unutarak çocuklarla karşılaşacağımız anı düşündükçe çok heyecanlanıyorduk. Okula vardığımız zaman öğrencilerin bizleri okul sonrası yaklaşık üç saattir beklediklerini öğrendik. Karşılaştığımız manzara bizi çok mutlu etti. Çok sıcakkanlı ve içtenlerdi. Voleybol ve futbol oynayarak kaynaşmaya başladık. Okulda kolilediğimiz kitapları hep birlikte kütüphanelerine taşıdık. Kolileri açarken yüzlerinde açan gülücükler ve umutlu bakışları bize burda olmamızın önemini bir kez daha gösterdi. Bu kadar fazla kitabı bir anda görünce yüzlerindeki mutluluk ifadesi paha biçilmezdi. Kütüphaneye ilk girdiğimiz zaman kitapları görebilmek için ışıkları açmak istedik fakat okullarındaki arıza nedeniyle elektriklerin kesik olduğunu aynı zamanda okullarındaki ısıtmanın çalışmadığını öğrendik oysa ki biz okulumuzda böyle bir durumla hiçbir zaman karşılaşmamıştık.
Onların, hayatın zorluklarıyla bu kadar erken yaşta karşılaşmış olmaları ve bu zorluklara rağmen yüzlerinden gülücüklerin eksilmemesi ve her engele karşı kalplerindeki temizliği ve saflığı korumaları bize ne kadar güçlü olduklarını gösterdi. Bu bizim için sadece bir yardım projesi değil aynı zamanda duygusal bir bağ, gün içinde karşımıza çıkan küçük zorluklara karşı dik durabilmemiz için büyük bir destek, ve aynı zamanda umutların her zaman yeşerebileceği bağlamında bize büyük bir ilham kaynağı oldu.
Bu gün yaşadıklarımızı ve hissettiklerimizi aşağıda arkadaşımızın şiiriyle dile getirdik.

Farklı onların bakışları
Umut dolu, mücadeleye hazır
Zoru öğrenmişler şimdiden,
Güçlü olmanın zorunluluğunu hissederek yaşamışlar
Herkesten daha gerçek, daha doğrular
Saflar, temizler
Şimdi çocuklar
Kendi küçük dünyalarındaki büyük kahramanlar
Hayalleri büyük temiz çocuklar onlar
Biz, onların karanlığına ışık
Yollarına pusula olduk
Umut dolu bakışlarına sarıldık
Küçük bedenlerindeki büyük yüreklerine hayran kaldık
Onlar bize karanlığı gösterdi
Biz de onları ışıkla tanıştırdık. "

Deniz Kara-10B, Aslı Keçeli-10D, Deniz Candemir-10D, Eda Cankurt-10C, Kaan Çurku-10C, Hakan Urgancıoğlu-10C

"Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" Projesi

Aydın Zihinler İçin Kucak Dolusu Kitap

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Umuda İlmek

Lape’nin Küçük Postacıları

Michal Bardavid ile Söyleşi

Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Projesi

Sınıflar Şile’deki Yeşil Okulumuzu Keşfettiler

Sosyal Sorumluluk Çalışmaları "Barış Ağacı" İle Ödüllendirildi!

"Umuda İlmek" Projemiz CNN Türk’te!

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Umuda İlmek