Yayın tarihi 10 Ocak 2017

Lape’nin Küçük Postacıları

Sürdürülebİlİr Yaşam

29 Aralık 2016 günü, 2017’ye saatler kala hazırlık sınıflarından bir grup öğrenci yani Sainte Pulchérie Lisesi’nin Küçük Postacıları, Lape Hastanesi sakinlerinin yeni yılını kutlayacak olmanın telaşı içinde yola koyuldular.

Fırtınalı havada özenle hazırladıkları, her birine gönüllerinden kopan mesajları ve içten dileklerini yazdıkları yeni yıl kartları ceplerinde, kurabiyeler ve kekler çantalarında yerlerini almıştı.

Lape sakinleri aynı hastanenin barış ve huzur ifade eden ismiyle örtüşen bir atmosfer içinde yemek salonuna birer birer gelmeye başladılar. Öğrenciler ve yetişkinler gülümsemelerin eksik olmadığı bir büyük tadım için toplandılar.

Önce öğrencilerimizin hazırladığı yeni yıl şarkılarını yansıtan videoları izlendi. Hep birlikte söylenen şarkılar birbirini takip ederken, herkes kendini bir anda sıcacık, sevgi dolu, doğal ve içten duyguların hakim olduğu bir ortamın içinde buluverdi. Öğrencilerimiz, sevginin paylaşıldıkça hissedildiğini ve çoğaldığını görmenin mutluluğunu yaşıyorlardı. Bu duygu dolu anlar tüm katılanlar için unutulmaz bir anı olarak yaşayacaktır.

Ancak kimi Lape sakinleri odalarından çıkamadıklarından, öğrencilerimiz onları odalarında ziyaret ederek, saygı ve sevgi içerinde her birinin tek tek başucuna giderek okulda hazırlamış oldukları tebrik kartlarını takdim ettiler.

Herkese mutlu yıllar !

"Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" Projesi

Aydın Zihinler İçin Kucak Dolusu Kitap

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Umuda İlmek

Michal Bardavid ile Söyleşi

Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Projesi

Köprüköy’de Cumhuriyet Bayramı

Sınıflar Şile’deki Yeşil Okulumuzu Keşfettiler

Sosyal Sorumluluk Çalışmaları "Barış Ağacı" İle Ödüllendirildi!

"Umuda İlmek" Projemiz CNN Türk’te!

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Umuda İlmek

"Anadolu’da Bir Kızım Var" kampanyasına destek olun!

Sainte Pulchérie/Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İş Birliğiyle