Sosyal Boyut

1846 yılında Şefkat Rahibeleri tarafından kurulan Sainte Pulchérie Lisesi Aziz Vincent de Paul’un maneviyatına her zaman sadık kalmıştır. Şefkat, kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma, paylaşım Aziz Vincent de Paul’un temel felsefesini oluşturmaktadır.

Sainte Pulchérie Lisesi yıllardır Lape Hastanesi sakinleriyle ilgilenmektedirler.
Bu bölümde, bu proje çerçevesinde gerçekleştirilen yakın tarihli etkinliklerle ilgili makaleler bulabilirsiniz.

Daha önceki yıllara ait etkinlikler için buraya tıklayın.

Bu bölümde ayrıca okulumuz öğrencilerinin dernekler, dezavantajlı ve yardımı muhtaç okullar vb. için yaptıkları diğer girişimleri de bulabilirsiniz.

• Umuda İlmek

Beş yıldır Sainte Pulchérie Lisesi ve öğrencileri, kadının toplumsal yaşamdaki yeri, ona uygulanan şiddet, kızların eğitimi, zorla küçük yaşta yapılan evlilikler üzerine toplumda farkındalık yaratan projeler hayata geçiriyor. Bu kapsamda bu yıl Suriye’den gelerek (...)
  • Lape’nin Küçük Postacıları

29 Aralık 2016 günü, 2017’ye saatler kala hazırlık sınıflarından bir grup öğrenci yani Sainte Pulchérie Lisesi’nin Küçük Postacıları, Lape Hastanesi sakinlerinin yeni yılını kutlayacak olmanın telaşı içinde yola koyuldular. Fırtınalı havada özenle (...)