Yayın tarihi 13 Haziran 2019

WWF Doğa Öncüleri Gençlik Programı’nda Final Başarısı!

Sürdürülebİlİr Yaşam

Sainte Pulcherie Fransız Lisesi, Doğal Hayatı Koruma Derneği (WWF - World Wildlife Fund) tarafından yürütülen ’’Doğa Öncüleri Projesi’’ kapsamında Türkiye’de devlet ve özel okullar arasında düzenlenen yarışmada, 75 okul içerisinde ilk beş lise arasına girerek finale kaldı. 24 Mayıs Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde öğrencilerimiz sunumlarını yaptılar ve sertifikalarını aldılar.

Doğa Öncüleri Programının amacı;

• öğrencilerin grup halinde proje geliştirme ve yönetmede deneyim kazanması
  • toplumsal dönüşüm ve değişime öncü, yerelde gerçekleştirilebilecek projeler hazırlamaları
  • grup içinde bilinçli rol almaları
  • WWF’nin öncelik verdiği konuların bu projeler yardımıyla duyurulması ve yaygınlaştırılması

Uzun vadede öğrencilerin, WWF Türkiye’nin öncelik verdiği konularda toplumsal değişime öncü olarak etkin rol almalarının sağlanmasıdır.

Çevre Kulübümüzde yer alan ’’Gıda Savaşçıları’’ grubu, bu kapsamda bir yıl süre ile “Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi” konusunda çeşitli etkinlik ve çalışmalar gerçekleştirdi. Okulumuzun yemek servisi ile ’’Sokak Lambası Derneği ’’arasında gerekli iletişimi sağlayarak artan kullanılabilir gıdanın, ihtiyacı olanlarla paylaşımını sağladı.

"Çevre Kulübünde ilk dersten itibaren birçok çalışma yaptık ve onlardan birisi; WWF ile birlikte gerçekleştirdiğimiz "Doğa Öncüleri Gençlik Programı" oldu. Her ne kadar zaman zaman bazı zorluklarla karşılaşmış olsak da projemizin her aşamasında aktif olarak yer aldık ve projenin sonuçları bizi çok mutlu etti. Doğaya ve yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım edebilmek gurur verici. Bizi en çok sevindiren husus ise, birçok insanın kalbine dokunabilmemiz... Tüm bu güzel paylaşımları gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum."
Selin Y. - Öğrenci Temsilcisi

İnsanın doğayla uyum içinde yaşadığı bir geleceğin kurulması için çalışan, gayret gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Çevre Kulübü Gıda Savaşçısı öğrencilerimizin, konferans için hazırladıkları video:

WWF Türkiye’nin Instagram sayfasında yer alan videoyu izlemek için buraya tıklayınız.

Sokak Lambası Derneği’nin Instagram sayfasına ulaşmak için buraya tıklayınız.

"Çevrenin Genç Sözcüleri" Sainte Pulchérie’de!

22 Nisan Dünya Günü’nü (Earth Day) Kutladık!

Barış Ağacı Ödül Töreni’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Video: Change Your Attitude & Change the World

Dünya Saati (Earth Hour) Yaklaşıyor !

24 Mart 2018 saat 20:30 - 21:30

Kilyos Sahilinde Temizlik

22 Nisan Dünya Günü’nü (Earth Day) Kutladık!

"Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" Projesi

Barış Ağacı Ödül Töreni’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Video: Change Your Attitude & Change the World

Dünya Saati (Earth Hour) Yaklaşıyor !

24 Mart 2018 saat 20:30 - 21:30

Şile’deki Yeşil Okulumuz