Bizi Takip Edin:
connexion
Lisemiz
Eğitim
Okul Hayatı
Öğrencilerin Yaşamı
Kültür ve Sanat
Küresel Eğitim
Yayın tarihi 20 Haziran 2017

Sosyal Sorumluluk Çalışmaları "Barış Ağacı" İle Ödüllendirildi!

Sürdürülebİlİr Yaşam

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencilerinin “çevre, kadın ve çocuk” olmak üzere üç ana kategoride sosyal sorumluluk projelerine katkılarından dolayı seçtikleri “Barış Ağacı” ödülleri geçtiğimiz 29 Mayıs Pazartesi akşamı Nicole Restaurant’ta düzenlenen özel bir davetle sahiplerine verildi.

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi tarafından bu sene ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale gelmesi amaçlanan “Barış Ağacı Ödülü" töreni Serra Yılmaz, Güneri Civaoğlu, Arzu Çebi, Yelda İpekli gibi basın, sanat, cemiyet ve moda dünyasından 40 seçkin davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ödül töreni öncesi konuklara, tarihi yarım ada ve muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde Nicole Restaurant’ın sahibi şef Aylin Yazıcıoğlu’nun özel tadım menüsü takdim edildi. Yemeğin ardından, “Barış Ağacı” ödül törenine geçildi. Okulumuz Çevreyi Severek Paylaşma Derneği öğrencilerinin kendi araştırmaları sonucu ve oy birliği ile seçtikleri isimlere ödülleri takdim edildi. Çevreyle ilgili sosyal sorumluluk projesi kategorisinde milli sporcu Kemal Özdemir, kadınla ilgili sosyal sorumluluk projesi kategorisinde Cercis Murat Konağı’nın kurucusu ve şef Ebru Baybara Demir ve çocuklarla ilgili sosyal sorumluluk projesi kategorisinde Minik Kalplerle El Ele Derneği’nin (MİKA-DER) Başkanı Nesrin Ercan ödül aldı.

MİKA-DER Başkanı Nesrin Ercan
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 1971 yılında mezun oldu. 1990 yılında meslek hayatına veda edip sivil toplum örgütleri ile tanıştı. 1995 yılında Bolluca Çocuk Köyü için yaptığı bir proje ile Uluslararası Lions yönetimi tarafından "Lions of the Year" ödülünü Türkiye’ye kazandırdı. Anzaklarla Şafak Ayini projesi ile Rotary’i ayinde uluslararası protokole kabul edilmesini sağladı. 2008 yılında Minik Kalplerle Elele Derneği’ni (MİKA-DER) kurdu.

Milli sporcu Kemal Özdemir
1969 yılında bir trafik kazası sonucu sol kolunu kaybetti. Dokuz yaşında atletizmle tanışan, 10 yaşında yüzme öğrenen Özdemir, 1981 yılında Türkiye Atletizm Pist Şampiyonasıyla profesyonel atletizm hayatına başladı. Atina Yarı Maratonu, New York Maratonu, Hollanda Dünya Şampiyonası, Berlin Maratonu, Pekin Olimpiyatları Maratonu gibi pek çok önemli maratonda Türkiye’yi temsil etti. Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ile hem deniz ve su kaynaklarının kirliliğine dikkat çekmek hem de engellilerin su sporuna ilgisini artırmak amacıyla “Her Kulaç Göllerimize Bir Nefes” projesi için bir araya geldi. Özdemir, bugüne kadar İstanbul Boğazı, Van Gölü, Bafa Gölü, İzmir, Antalya, Çanakkale ve Zonguldak’ta temiz deniz mücadelesi için kulaç attı.

Şef Ebru Baybara Demir
1976 yılında Mardinli bir ailenin üçüncü çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. 1997-1999 yılları arasında İstanbul Rehberler Odası ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği’nin Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 1999 yılında radikal bir kararla Mardin’e yerleşti ve 2000 yılında Mardin’in ilk turistik işletmesi olan Mardin Cercis Murat Konağı’nı restore ettirerek restoran haline getirdi. Restorandaki kadın istihdamına öncelik vererek çalışanlarının çoğunu kadınlardan seçti. Ebru Baybara Demir, işletmeciliğin yanı sıra kendini geliştirerek şeflik alanında da uzmanlaştı. 2015 yılında Mardin Cercis Murat Konağı’nda çalışan kadınlara yeni bir gelir modeli yaratma ihtiyacı doğdu ve 5 kadın aşçısı ile Hayatım Yenibahar Projesi’ni hayata geçirdi. Hayatım Yenibahar Projesi Mardin sınırlarını aşarak tüm bölge kadını için üretim ve iş sahibi olma konusunda örnek oldu. 2016 yılının Ağustos ayında BM UNHCR’nin desteği ve Harran Kaymakamlığı işbirliği ile Urfa’nın Harran ilçesinde Harranlı kadınlar ve Suriyeli mülteci kadınlardan oluşan 83 kadın ile “Amazon Kraliçeleri Projesi"ni hayata geçirdi.

Nicole Restaurant
İstanbul’un gastronomik restoranı Nicole, yerli ve taze malzemelerden oluşan mevsimsel menüleri, şato tarzı şaraplara ağırlık veren kavı ve deneyimli servis ekibi ile rafine damaklara hitap eden bir butik restoran. Tomtom Suites’in İtalyan Konsolosluğu bahçesi ve ardında Adalar’a kadar uzanan eski İstanbul manzarasına sahip terasında yer alan restoran, adını Fransisken rahibelerinin hastalara şifa dağıttığı tarihi binanın yöneticisi Agnès Marthe Nicole’den alıyor.
Şef Aylin Yazıcıoğlu
Galatasaray Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. Akademik hayatına İngiltere’de devam eden Aylin Yazıcıoğlu doktorasının 3. yılında Cambridge’i bırakıp mutfağa atılmaya karar verdi. 2005 yılında Paris Cordon Bleu’de mutfak eğitimine başladı. Sonrasında 8 yıl boyunca başta Paris olmak üzere Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde, çoğu Michelin Yıldızlı üst düzey şeflerle birlikte çalıştı. 2013 yılında doğduğu şehre, kendi tabiriyle ‘İstanbuluna’ dönerek Nicole Restoran’ı kurdu.

Tüm davetlilere katılımlarından ötürü teşekkür ediyoruz.

Basında yer alan makaleleri okumak için buraya tıklaynız.

Galeri

Aynı Bölümde

"Çevrenin Genç Sözcüleri" Sainte Pulchérie’de!

Güncel Konular

Sınıflar Şile’deki Yeşil Okulumuzu Keşfettiler

"Umuda İlmek" Projemiz CNN Türk’te!

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Umuda İlmek

Lape’nin Küçük Postacıları

"Anadolu’da Bir Kızım Var" kampanyasına destek olun!

Sainte Pulchérie/Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İş Birliğiyle

Bizi Takip Edin:
© 2013 Sainte Pulchérie Lisesi - Çukurluçeşme Sok. No: 7 Parmakkapı 34433 Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: 0212 244 25 36 / 292 00 01 - Fax: 0212 252 70 24 / 244 56 79
Web tasarım: Istanbul IT Services | Web geliştirme: Florent Merlet