Yayın tarihi 2 Eylül 2016

"Çevrenin Genç Sözcüleri" Sainte Pulchérie’de!

Sürdürülebİlİr Yaşam

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) "Çevrenin Genç Sözcüleri" (Young Reporters for the Environment - YRE) açılış toplantısı 26 Ağustos Cuma günü Sainte Pulchérie Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Küresel eğitim stratejisi kapsamında Sainte Pulchérie Lisesi çevre, enerji ve sürdürülebilir gelişim gibi konularda projeler üreterek öğrencilerin çevresel boyutta farkındalığını arttırmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda okulumuz 2015 yılında uluslararası bir kuruluş olan Çevre Eğitim Vakfı’nın (Foundation For Environmental Education - FEE) lanse ettiği ve beynelmilel bir gençlik ağı olan Çevrenin Genç Sözcüleri’ne katılmıştır.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Ulusal Koordinatörü Prof. Dr. Çelik Tarımcı’nın katılımıyla okulumuzda düzenlenen "Çevrenin Genç Sözcüleri" toplantısında yeni dönemde düzenlenecek ulusal ve uluslararası projelerden bahsedilmiştir.

Diğer yandan, Çevre Kulübü öğrencilerimiz 2014 ile 2016 yılları arasında Avrupa Birliği destekli ERASMUS+ okul ortaklıkları projesine katılmış, bu kapsamda İspanya’ya ve Hırvatistan’a giderek sürdürülebilir gelişim, organik tarım, sağlıklı beslenme gibi konularda araştırmalar yapmışlardır. ERASMUS+ projesi çerçevesinde hazırladıkları spot film ile 2016 TÜRÇEV YRE Ulusal Video Yarışması’nda birinci olmuşlardır.

Spot video:

Daha fazla bilgi için buraya tıklayarak ilgili makaleleri okuyabilirsiniz.

"Umuda İlmek" Projemiz CNN Türk’te!

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Umuda İlmek

Lape’nin Küçük Postacıları

"Anadolu’da Bir Kızım Var" kampanyasına destek olun!

Sainte Pulchérie/Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İş Birliğiyle

Bioinovasyon ve Robotlar