Yayın tarihi 29 Nisan 2019

22 Nisan Dünya Günü’nü (Earth Day) Kutladık!

Sürdürülebİlİr Yaşam

22 Nisan Dünya Günü (Earth Day), ilk olarak San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansı’nda John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak, karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla özel bir gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

Dünya Günü artık her yıl gündeme gelen küresel bir etkinlik ve şu anda 192 ülkede 1 milyardan fazla insan dünyadaki en büyük sivil odaklı eylem gününe katılıyor.

Dünya Günü’nü dünya çapında yönlendiren Dünya Günü Ağı, 2019 yılı için ’’Türlerimizi Koruyalım’’ temasını seçti. Doğa’nın gezegenimize armağanı, tanıdığımız ve sevdiğimiz milyonlarca tür ve keşfedilmeyi bekleyen çok daha fazlası. Ne yazık ki, insanlar doğanın dengesini geri döndürülemez şekilde bozdu ve sonuç olarak dünya 60 milyon yıldan daha uzun bir süre önce dinozorları kaybettiğimizden beri en büyük yok olma oranlarıyla karşı karşıya. Ancak, dinozorların kaderinden farklı olarak, bugün dünyamızdaki türlerin hızla tükenmesi insan faaliyetinin sonucu.

Bitki ve vahşi yaşam popülasyonlarının benzeri görülmemiş küresel yıkımı ve hızla azalması, insan faaliyetinin neden olduğu nedenlerle doğrudan bağlantılı: iklim değişikliği, ormansızlaşma, habitat kaybı, kaçakçılık ve avlanma, sürdürülemez tarım, kirlilik ve tarım ilaçları. Etkiler çok geniş kapsamlı.

Tüm canlıların kendine özgü bir değeri vardır ve her biri karmaşık yaşam ağında benzersiz bir rol oynar. Nesli tükenmekte olan ve tehdit altındaki türleri korumak için birlikte çalışmalıyız: arıları, mercan resiflerini, filleri, zürafaları, böcekleri, balinaları ve daha fazlasını. İyi haber şu ki, tükenme oranlarını hâlâ yavaşlatabiliriz, Tüketicilerin, seçmenlerin, eğitimcilerin, bilim adamlarının birleşik bir küresel hareketini oluşturmak için şimdi birlikte çalışırsak, azalan, tehdit altındaki ve nesli tükenmekte olan türlerin çoğunun hala iyileşebilmesi için acil eylem talep edebiliriz.

Öğrencilerimizin bu amaçla hazırladıkları video;

"Çevrenin Genç Sözcüleri" Sainte Pulchérie’de!

Barış Ağacı Ödül Töreni’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Video: Change Your Attitude & Change the World

Dünya Saati (Earth Hour) Yaklaşıyor !

24 Mart 2018 saat 20:30 - 21:30

Kilyos Sahilinde Temizlik

Şile’deki Yeşil Okulumuz

Şile’deki Bahçemizi Ekme Zamanı

"Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" Projesi

Barış Ağacı Ödül Töreni’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Video: Change Your Attitude & Change the World

Dünya Saati (Earth Hour) Yaklaşıyor !

24 Mart 2018 saat 20:30 - 21:30

Şile’deki Yeşil Okulumuz