Çevresel Boyut

Öğrenciler, bütün insanlığın ortak sorumluluğunda olan doğa ve doğayla ilişleri üzerine düşünmeye davet edilmektedir. Bunun yanı sıra dengeli ve sağlık bir yaşam sürdürmeye ve sağlıklarına dikkatli etmeye teşvik edilmektedirler. Bu bölümde yalnızca çevre bilinci ve çevrenin korunmasına dair gerçekleştirilen eylemlerin yanı sıra bağımlılıklara karşı mücadeleyi de içeren etkinliklere ulaşabilirsiniz.

• Video: Change Your Attitude & Change the World

Okulumuz 12. sınıf fen-matematik öğrencileri çevre, enerji ve sürdürülebilir gelişim konularında farkındalık yaratmak amacıyla çevresel sorunları çözümlemeye yönelik düşüncelerini paylaştıkları bir video çektiler. Sainte Pulchérie Lisesi, gelecek kuşaklara (...)
  • Dünya Saati (Earth Hour) Yaklaşıyor !

Dünya Saati (Earth Hour), WWF kuruluşunun 2007 yılında başlattığı ve küresel iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlayan bir eylem. Biz de küresel iklim değişikliğine karşı ve gezegenimizi korumak için harekete geçelim. Dünya Saati’nin bu seneki teması (...)
  • Kilyos Sahilinde Temizlik

Çevre Kulübü öğrencileri WWF eğitmenleriyle birlikte Kilyos’a gittiler. Bu gezinin amacı plastik atıkların çevrede yarattığı hasar hakkında farkındalık yaratmaktı. "Biz Çevre Kulübü öğrencileri WWF eğitmenleriyle birlikte Kilyos sahiline gittil. Bu gezinin (...)
  • Şile’deki Yeşil Okulumuz

Sürdürülebilir kalkınma eğitimi öğretim projemizin temel bir boyutudur. Öğrencileri, sürekli değişen dünyamızda ekolojik sorumluluk bilinciyle yetiştirmek önceliklerimiz arasındadır. İşte bu yüzden Şile’de Yeşil Okulu kurduk. Dört senelik yoğun bir hazırlık (...)
  • Sosyal Sorumluluk Çalışmaları "Barış Ağacı" İle Ödüllendirildi!

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencilerinin “çevre, kadın ve çocuk” olmak üzere üç ana kategoride sosyal sorumluluk projelerine katkılarından dolayı seçtikleri “Barış Ağacı” ödülleri geçtiğimiz 29 Mayıs Pazartesi akşamı Nicole Restaurant’ta düzenlenen özel (...)
  • Barış Ağacı Ödül Töreni’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencilerinin, çevre, kadın ve çocuk olmak üzere üç ana kategoride sosyal sorumluluk projelerine katkılarından dolayı seçtikleri "Barış Ağacı Ödülleri" 21 Mayıs Pazartesi akşamı Nicole Restoran’da düzenlenen özel bir davetle (...)
  • "Çevrenin Genç Sözcüleri" Sainte Pulchérie’de!

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) "Çevrenin Genç Sözcüleri" (Young Reporters for the Environment - YRE) açılış toplantısı 26 Ağustos Cuma günü Sainte Pulchérie Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Küresel eğitim stratejisi kapsamında Sainte Pulchérie (...)
  • Arşiv

Bu bölümde:

Kültürel Boyut

Sürdürülebilir kalkınma, özgürlüklere, çeşitliliğe, kültürel kimliğe ve yerel mirasa saygı konularının da entegrasyonuyla kültürel bir boyut kazanmıştır. Bu (...)

Küresel Eğitim Nedir?

Sosyal Boyut

1846 yılında Şefkat Rahibeleri tarafından kurulan Sainte Pulchérie Lisesi Aziz Vincent de Paul’un maneviyatına her zaman sadık kalmıştır. Şefkat, (...)