Yayın tarihi 19 Haziran 2013

Küresel Eğitim Nedir?

Sürdürülebİlİr Yaşam

Küresel eğitim dünyayı kavramamızı kolaylaştırır. En geniş anlamıyla kürsel eğitim, kişinin bireysel ve duyuşsal düzeydeki gelişimidir. Öğrencinin sınıf dışındaki eğitimine odaklanır ve kişinin gelişimini de eğitim programına integre ederek, öğrenci merkezli bir yaklaşım modelini geliştirir.

Sainte Pulchérie Lisesi’nde Küresel Eğitim

Öğrenme, bilgilerin basit bir şekilde bir araya gelerek birikiminin değil, kişinin geniş kapsamlı gelişiminin bir sonucudur. Sainte Pulchérie Lisesi’nde, eğitimle ilgili farklı alanlara -entellektüel, sanatsal, sosyal- verilen önem, öğrencilerin gelişine katkıda bulunacağı gibi bilgiye ulaşmalarını sağlayacak yeni anahtarların da sahibi yapar.

Okulumuz kültür ve sanata değer vermekte ve desteklemektedir. Bu destek, okul eğitimiyle doğrudan bağlantılıdır ve öğrenciyi, gerçekleştirilen projelerin merkezine yerleştirir.

Sosyal Boyut

1846 yılında Şefkat Rahibeleri tarafından kurulan Sainte Pulchérie Lisesi Aziz Vincent de Paul’un maneviyatına her zaman sadık kalmıştır. Şefkat, kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma, paylaşım Aziz Vincent de Paul’un temel felsefesini oluşturmaktadır. Lise, öğrencileriyle korunmasız ve yardıma muhtaç kişilere destek olmaktadır: Lape Hastanesi kardeş okul projesi kapsamında, Vakko Eşarp Tasarım Gecesi gibi etkinlikler sırasında yardım toplamakta, ayrıca düzenlenen çeşitli etkinlerle aracılığıyla hayır kurumları yararına sanat eserleri satışı gerçekleştirmektedir. Okulda başlayan bu sosyal boyutun varlığı ve "sürekliliği", dayanışmanın işbirliği ilişkisi içinde ilerlemesini ve öğrenciler tarafından birebir yaşanıyor olmayı gerektirir. Bu sebeple lisemiz ve eğitim kadrosu öğrencilerle birlikte bunu yansıtan çalışmalarına devam etmektedir.

Çevresel Boyut

Öğrenciler, bütün insanlığın ortak sorumluluğunda olan doğa ve doğayla ilişleri üzerine düşünmeye teşvik edilmektedir. Doğaya saygı ve bilinçlenme, gündelik yaşama özen göstermeyle başlar ve basit birkaç davranışla kendini belli eder: okula ve doğaya çöp atmamak, su gibi doğal kaynakları boşa tüketmemek, kirliliğine eden olan beslenme biçimi yerine sağlıklı beslenmeye yönelmek, alternatif ulaşım araçlarını tercih etmek... Bütün eğitim öğretim yılı boyunca, sahil temizliğinden konferanslara, sergilerden bisiklet gezilerine, ekolojik beslenmeden ağaç kültürüne varan projeler gerçekleştirilmekte ve öğrenciler konuyla ilgili düşünmeye yönlendirilmekte, "eko vatandaş" davranışları sergilemeye teşvik edilmektedir. Çevre projesi gönüllü öğretmenlerin gözetiminde sosyal etkinlik kulübü ve öğrenci komitesi tarafından yönetilmektedir. Bu mekanizmalar daha iyi bir yaşam için etkin bir biçimde çalışmaktadır. Aynı zamanda, Şile ilçesinde hayata geçirilecek bir çevreci okul projesi de gelişim aşamasındadır.

Kültürel Boyut

Barış eğitimi, diğer insanlarla barışçıl, işbirlikçi, ortaklaşa ve kardeşçe ilişkiler geliştirmeye olanak sağlayan bilgi, beceri ve sosyal becerilerin edinilmesidir. Dünyanın bütün çeşitliliğiyle daha iyi kavranması, hoşgörü ve karşındakine saygının eğitime entegre edilebilmesi öğrencilerin onları şekillendiren kökenlerini tanımalarını gerektirir. Öğrencilerimizin ülkelerinin kültürel çeşitlilik ve zenginliklerinin bilincine varmaları için Türkiye’nin farklı yerlerine ve farklılığı ve yeni olanı görmeleri için yabacı ülkelere geziler düzenlenmektedir. Sürdürülebilir yaşamın kültürel boyutu bunlara ek olarak, öğrencilerin sanatçılarla, bilim adamlarıyla, filozoflarla, gazetecilerle, yazarlarla tanıştıkları etkinlikler de desteklenmektedir. Eğitim-öğretim yılı boyunca öğrencilerin sorumlu tutum ve davranışlar sergilemeleri beklenmektedir.

"Umuda İlmek" Projemiz CNN Türk’te!

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Umuda İlmek

Lape’nin Küçük Postacıları

"Anadolu’da Bir Kızım Var" kampanyasına destek olun!

Sainte Pulchérie/Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İş Birliğiyle

Bioinovasyon ve Robotlar