Salonlarımız

Sainte Pulchérie Lisesi sanata ve yaratıcılığa yönelik profesyonel mekânlara sahiptir :
- Ekim 2009’da açılmış olan sanat galerisi, Od’A-Ouvroir d’Art
- Ekim 2011’de yenilenmiş olan gösteri salonu
- Ekim 2010’da düzenlenmiş çok amaçlı iki çalışma alanı

Sanat, kültür ve edebiyatın tüm dallarını içeren programlarımız, Fransa Büyükelçiliği’nin Kültür Merkezleri tarafından da düzenli olarak desteklenmektedir. Lisenin etkinlik alanları çeşitli yeteneklerin sergilenmesine hizmet ederek, kültürler arası iletişimi güçlendirir, sadece öğrencilerimize değil, herkese, buluşma, birbirini anlama ve görüş alışverişinde bulunma olanağı sağlar. Uluslar arası ünlü isimlerin eserlerinin yanı sıra, destek olmaya özen gösterdiğimiz gelecek için umut vaat eden genç sanatçıların çalışmalarına da yer verilir .

Yaşar Kemal, Uğur Dündar, Nedim Gürsel, Adalet Ağaoğlu, Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Zülfü Livaneli, Pınar Kür, Hıfzı Topuz, Devrim Erbil, Bedri Baykam, İbrahim Çiftçioğlu, Mehmet Kavukçu, Devabil Kara, Yılmaz Aslantürk, Diana Page, Justin Eccles, Jean-David Morvan, Herr Seele, Joicy Koothur, Romann Ramshorn, Ludovic Debeurme, İdil Biret, Hüsnü Şenlendirici, Aziz Şenol Filiz ve Yansımalar, İstanbul Barok, Kollektif Istanbul, Jef Giansily Quartet, François Audrain, Boğaziçi Caz Korosu, Kadir Memiş, Candaş Baş, Cemil İpekçi, Filiz Akın, Cem Hakko son yıllarda Sainte Pulchérie Lisesi’ni onurlandıran sanatçı, tasarımcı ve aydın kimliklerden sadecebazıları…

Okul İçi Etkinlikler

Okul içi gösteri programlarını kültürel, sanatsal ve edebi etkinliklerle zenginleştiren Sainte Pulchérie Lisesi, gençleri yeni ufuklara açılmaya teşvik (...)

Profesyonel Etkinlikler