Yayın tarihi 1. Şubat 2017

Tiyatro: "Tehlikeli Oyunlar"

Lİse’de Sanat

Seyyar Sahne’nin çok beğenilen ve merakla beklenen oyunu "Tehlikeli Oyunlar" 29 Nisan Cumartesi günü saat 20:30’da Sahne Pulchérie’de sahnelenecektir. İngilizce alt yazılı bu oyun, İstanbul’da yaşayan ve İngilizce bilen yabancıların Türk tiyatrosunu keşfetmelerine imkan tanıyor.

Son bir kaç yıldır hatırat (“Ben, Pierre Rivière...”-2006), kutsal metin (Eski Ahit - “Vaiz” - 2007) ve mesnevi (“Kuşlar Meclisi” - 2008) gibi “tiyatro dışı” metin türlerinin dramatik olanaklarını araştıran grup, bu kez bir romanı tek kişilik bir oyun olarak sahneliyor.

“Tehlikeli Oyunlar”, Hikmet Benol karakterinin varoluş mücadelesi üzerinde şekillenen ve diyalogdan monologa, ben-anlatıcıdan tanrısal-anlatıcıya, mektuplardan günlüklere ve şiirlere, didaskalilerden kaleydoskopik görüntüler oluşturan bilinç-akışlarına kadar birçok yazın tekniği ve türüyle anlatım olanaklarının sınırlarının zorlandığı uzun soluklu bir romandır.

Seyyar Sahne uzunca bir süredir, hareket, ses ve nefesin objektif çözümlemeleri ve bu analizler yoluyla icrasını temel alan oyunculuk çalışmaları yürütmektedir. “Tehlikeli Oyunlar” bu araştırma ve çalışmaların doğal bir uzantısı olarak da görülebilir.

Yazar Adı: Oğuz Atay
Konsept ve Yönetim: Celal Mordeniz
Metni Düzenleyen ve Reji Danışmanı: Oğuz Arıcı
Metni Düzenleyen ve Oynayan: Erdem Şenocak

Rezervasyon alınmamaktadır.

Biletler:
Tam: 40 TL
Öğrenci: 30 TL

*http://www.seyyarsahne.com
*Gişe (Oyun günü saat 18.30’dan itibaren ; sadece nakit geçerlidir)
*Lamelif (Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin karşısında ; Çukurluçeşme Sok. No:2 Parmakkapı, Beyoğlu, Istanbul ; sadece nakit geçerlidir)

Sahne Pulchérie’nin Programı

Kültür ve Edebiyat Sempozyumu

Mizah Teması Üzerine...

Sergi: Kaygan

17 Şubat- 22 Mart

Performans : Titled/Untitled

Tiyatro: Batı

Théâtre : "Macbeth / Un cauchemar pour deux"

"Duyular ve Edebiyat" Festivali’nde Fransız Yazarlar Rezidansı

Frankofoni Festivali

2017 Yılı Frankofoni Programı!

"Duyular ve Edebiyat" Festivali

Sahne Pulchérie’nin Programı