Yayın tarihi 14 Kasım 2018

Tiyatro: Tehlikeli Oyunlar

Lİse’de Sanat

Seyyar Sahne’nin çok beğenilen oyunu "Tehlikeli Oyunlar" 2 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de İngilizce üst yazılı olarak sahnelenecektir.

Son bir kaç yıldır hatırat ("Ben, Pierre Rivière..." - 2006), kutsal metin (Eski Ahit - "Vaiz" - 2007) ve mesnevi ("Kuşlar Meclisi" - 2008) gibi "tiyatro dışı" metin türlerinin dramatik olanaklarını araştıran grup, bu kez bir romanı tek kişilik bir oyun olarak sahneliyor.

"Tehlikeli Oyunlar", Hikmet Benol karakterinin varoluş mücadelesi üzerinde şekillenen ve diyalogdan monoloğa, ben-anlatıcıdan tanrısal anlatıcıya, mektuplardan günlüklere ve şiirlere, didaskalilerden kaleydoskopik görüntüler oluşturan bilinç akışlarına kadar birçok yazın tekniği ve türüyle anlatım olanaklarının sınırlarının zorlandığı uzun soluklu bir romandır.

Seyyar Sahne uzunca bir süredir, hareket, ses ve nefesin objektif çözümlemeleri ve bu analizler yoluyla icrasını temel alan oyunculuk çalışmaları yürütmektedir. "Tehlikeli Oyunlar" bu araştırma ve çalışmaların doğal bir uzantısı olarak da görülebilir.

Yazar Adı: Oğuz Atay
Konsept ve Yönetim: Celal Mordeniz
Metni Düzenleyen ve Reji Danışmanı: Oğuz Arıcı
Metni Düzenleyen ve Oynayan: Erdem Şenocak
135 dk / 2 perde.

Rezervasyon alınmamaktadır.

Biletler:
Tam: 50.-TL
Öğrenci: 35.-TL
*Seyyar Sahne İnternet Sitesi (Hizmet bedeli farkı yoktur)
*Gişe (Oyun günü saat 18.30’dan itibaren; sadece nakit geçerlidir)
*Lamelif (Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin karşısında; Çukurluçeşme Sok. No:2 Parmakkapı, Beyoğlu, İstanbul; sadece nakit geçerlidir)

**Oyun başladıkan sonra salona seyirci alınmaz.

Tiyatro: Batı

Dans Pulchérie

Kültür ve Edebiyat Sempozyumu ve 9. Makale Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Sergi : Sanatçıların Baharı